Субота , 20.04.2024

У Тернополі на вулиці Тарнавського встановили “лежачого поліцейського” (ФОТО)

Засіб для примусового зниження швидкості руху встановили на вулиці Тарнавського поблизу загальноосвітньої школи №11.

Як розповідає начальник відділу технічного нагляду ТМР Олег Вітик, про влаштування «лежачого поліцейського» на вулиці Тарнавського давно точилися суперечки, адже місце доволі неспокійне у плані ДТП.

Поліція не давала погодження на облаштування пристрою для примусового зниження швидкості, адже це суперечить Державно-будівельним нормам, оскільки ухил дороги становить більше 70 одиниць (проміль).

– Ми й самі розуміли, що особливо в зимовий період виникатимуть труднощі для водіїв, зокрема – громадського тарнспорту. Однак,  враховуючи останні події та суспільний резонас, викликаний нещасними випадками на даній ділянці, засіб для примусового зниження швидкості руху таки встановли на вулиці Тарнавського, – каже Олег Вітик.

За його словами, було розроблено преоктну-кошторисну документацію, яку подали на експертизу та на погодження у поліцію, і після отримання всіх необхідних всиновків вчора, 20 червня, приступили до облаштування “поліцейського”.

До слова, для забезпечення безпеки дорожнього руху на вулиці Генерала Тарнавського, виконують комплекс робіт із влаштуванням дорожних знаків та турнікетної огорожі, яка перешкоджатиме тернополянам переходити дорогу у не встановлених місцях.