Субота , 20.04.2024

На масштабному фестивалі гончарів тернополянам смакували й напої від «Опілля»

Містяни й гості з різних куточків України та країн світу на третьому Міжнародному фестивалі гончарів у Тернополі творили красу із глини, «приймали» глиняну ванну, ліпили «Трипільську бабу» та освіжалися напоями від «Опілля».

Зануритися на декілька днів у красу найдавнішого виду народного мистецтва – гончарство могли тернополяни та приїжджі в місцевому парку ім. Т. Шевченка. На цьогорічний фестиваль «Не святі горшки ліплять» приїхали майстри-гончарі з Польщі, Білорусі, Угорщини, Румунії, які під час майстер-класів навчали охочих перетворювати глину на посуд та оригінальні сувеніри.  Окрім цього відвідувачі дійства могли не тільки відчути глину на дотик, але й пройти бойове хрещення в незвичайній глиняні ванні.

Вподобала та підтримала продукцією масштабний гончарський фестиваль і тернопільська корпорація «Опілля». Як поділився директор з маркетингу корпорації Володимир Гомівка, варті поваги організатори заходу, бо дбають про зміцнення на Тернопіллі мистецтва гончарства, на яке впродовж тисячоліть не минає мода.

— Такий непересічний фестиваль – вагомий для міста. Саме тут упродовж чотирьох днів люди можуть побачити, почути і відчути, наскільки піддатливою і, водночас, непробивною може бути глина. Як в умілих руках з цього матеріалу можна виліпити будь-яку форму. Ось перед вами пластична порода, а через короткий час – це вже трипільський посуд чи волинські сиваки… Тут на гончарних виробах неповторної краси відбився багаторічний досвід майстрів своєї справи, яких – за честь приймати в Тернополі. Сподіваюся, наша продукція смакувала шанованим гончарям?! — зазначив Володимир Гомівка.

Директор з маркетингу додав, що тернопільський парк Шевченка ще ніколи не був настільки миловидним, як виглядає тепер під час фестивалю гончарів «Не святі горшки ліплять».