Четвер , 25.04.2024

Микола Томенко: “Сьогодні всі йдуть у владу по приколу. А ми налаштовані на серйозну роботу”

Наша перевага, але водночас і наша біда в тому, що у нас у команді нема гумористів, танцюристів і співаків.

Про це, перебуваючи у Тернополі, заявив відомий політичний та громадський діяч, представник “Громадянської позиції” Микола Томенко.

“Сьогодні всі ідуть у владу по приколу, а ми не йдемо по приколу. Ми налаштовані на серйозну роботу. Тому наша позиція така, що у списках мають бути люди, які вміють читати і писати. Я маю на увазі писати закони, адже йдеться про  роботу у вищому законодавчому органі”, – зазначив Микола Томенко.

Політик наголосив, що “Громадянська позиція” дуже відповідально віднеслася до виборчого списку.

“Ми як затвердили на з’їзді 164 кандидати, так їх і у тому ж порядку подали у ЦВК та одразу ж представили журналістам. Наразі, ми чи не єдина команда, у якої все чітко зі списком. Бо те, що деякі партії собі дозволили на цих виборах – це нонсенс. На з’їзді затвердили один список, одна послідовність кандидатів, потім лідери партії переписують і подають у ЦВКуже відчутно інший”, – зауважив він.

За словами Миколи Томенка, виборчий список “Громадянської позиції” у повній мірі відповідає теперішнім очікуванням виборців, які прагнуть побачити у владі нові обличчя.

“Зі 164 кандидатів у нас тільки 5 уже були народними депутатами, і тільки двоє, це я і Анатолій Гриценко, працювали раніше в Уряді. Але у нас не просто багато нових облич у команді – наші люди цілком підготовлені до законотворчої діяльності. У нас кожен знає, чим він зможе займатися у Раді, у якому комітеті його робота буде найбільш ефективною. Представники “Громадянської позиції” готові включатися у роботу з першого дня”, – заявив пан Томенко.

Політик також висловився і щодо шансів “Громадянської позиції” подолати прохідний бар’єр та потрапити у Верховну Раду.

“Наразі ситуація 5+2 – п’ять партій долають прохідний бар’єр і ще дві мають шанси це зробити. Серед цих двох, якраз і команда Анатолія Гриценка. Ми сподіваємося, активізуватися у той час, що залишився і підтягнути свій рейтинг – достукатися до тих виборців, які голосували за нашого кандидата у першому турі президентських виборів. Також ми розраховуємо на те, що наші виборці більш дисципліновані, і, незважаючи на сезон відпусток, 21 липня вони прийдуть на дільниці”, – зазначив Микола Томенко.

Нагадаємо, у команду Анатолія Гриценка “Громадянська позиція” входить ряд партій демократичного спрямування, серед яких “Народний контроль” Дмитра Добродомова, “Європейська партія” Миколи Катеринчука та “Рідна країна” Миколи Томенка.