П’ятниця , 19.04.2024

З гори Афон на Тернопільщину привезли чудотворні ікони

Ікони з святої гори Афон перебувають у Тернополі. Святині належать уродженцю Тернопільщини монаху Митрофану, який 14 років перебував на Афоні і молився перед ними. Настоятель храму Вознесіння Господнього, що на проспекті Злуки, 21, Андрій Гаджала каже, неодноразово ікони проявляли свої чудеса.

– Ця ікона, біля якої ми зараз стоїмо, це ікона Божої Матері Тихвенська. Коли ще отець Митрофан був у миру, а звали його Михаїл, він допомогав багато на храми і один монах подарував йому цю маленьку іконку. Коли він почав перед неї молитись, завдяки цій іконі пішов у ченці, – розповідає настоятель храму Вознесіння Господнього в Тернополі (ПЦУ) протоієрей Андрій Гаджала.

Настоятель показує другу ікону на якій зображений Ісус Христос. Чоловік зазначає, святиня кровоточила і змінювала свій вигляд.

На третій іконі, яку можна побачити у храмі, зображений преподобний Михаїл Малеїн.

Це грецький святий, який теж свого часу став монахом на Афоні. – Ця ікона також за свідченнями вірних і самого отця Митрофана, вона благоухала і має свій своєрідний запах, – каже протоієрей Андрій Гаджала.

Чудотворні ікони перебуватимуть у храмі Вознесіння Господнього в Тернополі на проспекті Злуки, 21 до 25 серпня. Щодня о 19 годині там відбувається літургія, під час якої можна помолитися до образів.