Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині з помешкання злодії винесли понад 20 видів золотих прикрас

Більше двадцяти видів золотих прикрас, срібні вироби та півтори тисячі гривень викрали невідомі з помешкання жительки Зборівського районі. Про зникнення цінних речей власники повідомили на лінію “102”.

За словами потерпілих, цінні речі були сховані у будинку. Оскільки в них не було потреби, то вони до сховку не заглядали. Зникнення виявили 4 серпня. Потерпілі стверджують, що востаннє бачили прикраси 27 липня.

На місце злочину виїжджала слідчо-оперативна група. Правоохоронці кажуть, що в будинок невідомі залізли через вікно, яке господарі залишили відчиненим.

Власники прикрас підозрюють у крадіжці чоловіка ромської національності. Його вони бачили біля свого будинку за кілька днів до виявлення зникнення коштовностей. Невідомий йшов через їхній город, а після цього сів у чорний Mercedes в якому було ще четверо людей. Того дня потерпілі не звернули увагу на сторонніх осіб.

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР відповідно до статті 185 частина 3 ККУ –  Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому та розшукують крадіїв.

Працівники поліції звертаються до мешканців міста та області зберігати цінні речі у важкодоступних місцях.

Повідомляйте про всіх підозрілих іноземних осіб, які з’являються у вашому районі. За найменшої підозри щодо сторонніх, яких ви помітили біля будинку, квартири, на паркувальних майданчиках поблизу торгових центрів, повідомляйте дільничного інспектора, патрульних або телефонуйте до чергової частини на лінію “102”. Намагайтеся запам’ятати прикмети підозрілих осіб.

Обов’язково повідомляйте дільничного інспектора поліції, чергову про приїзд у ваш населений пункт «чужих» автомобілів, особливо коли пасажири – особи кавказької чи ромської національностей. Обов’язково запишіть номерні знаки транспортних засобів, занотуйте якісь прикмети непроханих гостей, щоб у разі потреби повідомити правоохоронцям.

Не пускайте у квартиру чи будинок сторонніх осіб, навіть якщо вони представляються працівниками соціальних служб, працівниками газової служби чи водоканалу для перевірки показників лічильника. Перевірте їхні документи.

Не користуйтеся послугами незнайомців для придбання дефіцитних товарів за низькою ціною. Будьте пильними та стежте за власним майном.