Середа , 24.04.2024

На Донбасі загинули 4 українських військових – Міноборони

Під час обстрілу російсько-окупаційними військами позицій Об’єднаних сил поблизу Павлополя сьогодні загинуло четверо українських військовослужбовців.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“О 10.20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя. Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів сьогодні, за наявною інформацією, четверо наших героїв дістали поранення, несумісні з життям”, – сказав Гуцуляк.

Він уточнив, що від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили два провокаційні обстріли позицій Об’єднаних сил. О 00.45 протягом майже години бойовики з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь біля села Богданівка Донецької області.

Нагадаємо, з 21 липня на Донбасі розпочалося “хлібне перемир’я” – безстрокова заборона на будь-яке ведення вогню, про яку домовилися у Мінську.

Згодом Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що з часу коли було оголошено “хлібне перемир’я”, було зафіксовано 75 порушень режиму припинення вогню.

Бойовики після домовленості про “хлібне перемир’я” кілька днів дотримувалися режиму тиші, але потім знову почали обстрілювати українські позиції.