П’ятниця , 29.03.2024

Гвинтові компресори

Гвинтовий компресор використовується для стиснення повітря або газу, необхідного для роботи пневмоінструментів і виробничого обладнання.

Гвинтові компресорні установки використовуються в самих різних сферах: машинобудування, металургійна промисловість, транспортна галузь, сільське, енергетична і видобувна галузь.

Компанія «Далгакіран компресор Україна» пропонує гвинтові компресори dalgakiran.ua/uk/store/Vintovyie різної конструкції, способами охолодження і типами приводів.

Переваги та недоліки гвинтового компресора

Використання гвинтових компресорів вигідніше і ефективно завдяки іншим принципом роботи, відмінному від поршневих агрегатів. На відміну від ударного стиснення в результаті руху поршня, процес стиснення в гвинтових компресорах заснований на послідовному нагнітанні газової суміші за рахунок руху гвинтової пари.

Велика кількість мастила в робочій області гвинтового компресору дозволяє добитися майже повної герметичності і низьких втрат тертя. Гвинтові компресори характеризуються високим коефіцієнтом корисної дії, і на противагу поршневим, демонструють незначне перевищення температури повітря на виході над температурою входу.

Переваги гвинтового компресора:

  • низький рівень вібрації і шуму;
  • невелика вага і компактні габарити;
  • чистота виробленої газової суміші за рахунок меншої частки компресорних мастил;
  • автоматична система управління параметрами роботи гвинтів агрегату;
  • ресурсомісткість і надійність в експлуатації;
  • вбудовані охолоджувачі і рефрижераторні осушувачі повітря;

Гвинтові компресори забезпечують безперервну подачу газової суміші і дозволяють підвищити продуктивність виробництва за рахунок зниженого споживання електроенергії.

Недоліки гвинтового компресора:

  • складний пристрій гвинтів;
  • висока вартість основного елемента компресора – гвинтового блоку;
  • необхідність синхронної роботи з віддільником масла і маслоохолоджувачем.

Існує дві моделі промислових гвинтових компресорів: з одинарним і подвійним гвинтом. Гвинтові компресори з двома роторами, які обертаються протилежно один одному, забезпечуючи швидке і рівномірне стиснення холодоагенту.

2 коментарі

  1. Чтобы установить такой мощности компрессор обычной электросети точно не хватит по мощности. Так вот вопрос, у меня есть дизельный генератор на 16 квт. если я подключу к нему компрессор – он будет нормально работать?

  2. Хорошие компрессора. Мы их уже используем больше 3-х лет в комплекте с нашими промышленными погружными дренажными насосами. Очень довольны.