Субота , 27.04.2024

Вибір віконної рами при проектуванні будівель

Вибір віконної рами є дуже важливим і технічно складним етапом при будівництві житлових будинків всіх видів.

Перед архітекторами і проектувальниками стоїть важке завдання оптимально розрахувати площу кожного віконного отвору і тип, форму і вид віконної рами, яка виглядала б разом з реалізованими ідеями з оформлення фасаду будівлі найбільш гармонійно і стильно.

При будівництві житлових будинків, найчастіше, використовуються саме металопластикові вікна через їх оптимальну вартість та гнучкі технічні характеристики. Ще на етапі проектування необхідно врахувати всі аспекти і характеристики будівлі, висоту стель, товщину стін і інші, найважливіші параметри будівництва.

У більшості випадків, віконні рами встановлюються вже після обробки стін і стелі, але до цього часу вони вже повинні бути повністю готові до монтажу. Деякі складові великогабаритних вікон складаються з декількох деталей, які об’єктивніше за все зібрати разом вже під час монтажу, а для їх транспортування і перенесення потрібні чималі зусилля і допомога кількох вантажників.

віконна рама

Крім того, окрему увагу варто приділити транспортуванню і монтажу дерев’яних віконних рам в тому випадку, якщо клієнти вибрали саме цей вид вікон. Дерево більш крихке, ніж металопластик, тому при установці потрібно бути дуже дбайливим, адже можна банально здерти з віконної рами лакове покриття або втратити частину кріпильних деталей.

Особливу увагу архітекторів і проектувальників повинна бути зосереджена саме на технічній реалізації проекту по установці віконних рам — ще на етапі попередніх розрахунків потрібно співвіднести всі розміри і затвердити кожен діаметр рами з максимальною точністю, адже при масовій закупівлі вікон для скління великих будівель кожен прорахунок може коштувати повернення всієї партії.

віконна рама

Якщо ж ви просто вирішили змінити будинку кілька віконних рам і вже вибрали підходящі в одному з Інтернет-магазинів — не поспішайте купувати прийнятний варіант. Найбільш раціональним рішенням буде особистий візит в магазин — там ви зможете більш уважно оглянути покупку, а також отримати всю необхідну інформацію у кваліфікованих фахівців.

У будь-якому випадку, якщо вам потрібні найякісніші віконні рами від топових світових виробників з особливим відтінком якості, найкращим рішенням буде звернення до асортименту нашого онлайн-шопа.

Віконна рама, придбана саме тут стане вашим найкращим напарником у зустрічах світанку з тим же захопленням, що і заходу сонця — тільки з нашими вікнами різниця є не в часі, а навіть в якості заломлення світла і ергономіки рами.