Четвер , 28.03.2024

Як правильно обрати тактичне взуття?

Тактичне взуття — вкрай важливий аспект костюму під час вилазок на природу або під час активних занять спортом, зокрема — екстремальним. Як же правильно вибрати військове взуття, щоб вона відповідала всім вимогам туризму і активного відпочинку?

В першу чергу, зверніть увагу на тканину. Кращим покриттям для взуття, однозначно, вважається натуральна шкіра, але в такому випадку і ціна її буде істотно вище штучних аналогів. Допускається і використання шкірозамінника, але в такому випадку властивостей взуття будуть на порядок нижче.

Купуючи тактичне взуття, наприклад, вибравши з асортименту, який пропонує наш сайт https://unifender.com.ua/obuv, намагайтеся не економити на цьому параметрі, так як від нього залежать характеристики зносостійкості, рівень захисту від механічних пошкоджень і комфорт при повсякденному носінні.

тактичне взуття

Останнім часом, на сучасному ринку з’явилося безліч якісних моделей черевиків з кордури. Це дуже якісна нейлонова тканина, що володіє винятковими характеристиками гідрофобності.

Серед інших переваг кордури — відмінна стійкість до високих температур, зносостійкість, висока міцність і простота в догляді. Недоліком цієї тканини можна назвати високу вагу через щільність тканини, а також задубіння на морозі, через що в зимові періоди взуття з цієї тканини відрізняється ще більшою вагою.

Для зимових періодів також потрібно вибрати оптимальний утеплювач. На даний момент, найбільшою популярністю користуються тінсулейт і слімтекс. Обидва ці матеріали практично не поступаються один одному за якістю, при цьому тінсулейт є найтоншим утеплювачем, доступним на сучасному ринку.

Завдяки його тонкості, з нього виготовляються дуже зручні моделі зимових черевиків, настільки ж легкі, як і теплі. Слімтекс — це вітчизняний аналог, який теж характеризується прекрасними характеристиками термоізоляції і утеплення. Обидва ці варіанти будуть оптимальним варіантом для вибору тактичної взуття на зиму, так що намагайтеся вибирати взуття саме з цими видами утеплювача.

тактичне взуття

Найбільш важливим аспектом вибору тактичного взуття є вибір підошви. На відміну від звичайного повсякденного взуття, вам потрібна підошва, яка буде забезпечувати максимальне зчеплення з землею, гарантуватиме комфорт і гнучкість для тривалого носіння, а також буде досить міцною для проходження як зледенілих скель, так і болотистої місцевості.

Підошва більшості варіантів тактичної взуття дуже жорстка, тому для тривалих переходів, скажімо, в горах, намагайтеся вибирати більш дорогі варіанти військового взуття — вони відрізняються тієї ж жорсткістю і стійкістю в поєднанні з гнучкістю і еластичністю, яка досягається за рахунок унікальної форми протектора або ж виготовлення з найбільш інноваційних матеріалів.