Субота , 20.04.2024

У Єгипті загорівся літак з українськими туристами (ВІДЕО)

Український літак рейсу Запоріжжя – Шарм-ель-Шейх задимівся одразу після приземлення в Єгипті. 

літак, Єгипет

Інцидент трапився 9 листопада. На борту літака було 189 пасажирів та 7 членів екіпажу, та ніхто не постраждав. Влада Єгипту заявила, що лише дивом та зусиллями місцевих пожежників вдалося уникнути катастрофи, інформує 24 канал. 

Міністр цивільної авіації бригадний генерал Юніс аль-Масрі  подякував працівникам аеропорту Шарм-ель-Шейху за професіоналізм у боротьбі з пожежею в українському літаку із Запоріжжя рейсу SQP7153.

“Все могло обернутися катастрофою”, – заявив Масрі.

Також єгипетська влада підтвердила, що літак B737 UR-SQH належить українській компанії Sky Up. Невдовзі після приземлення в аеропорту Шарм-ель-Шейха почалася пожежа – загорілася одна із шин внаслідок витоку та перегріву гідравлічного масла.

Команда наземних служб EgyptAir у співпраці з рятувальниками в аеропорту загасили пожежу та взяли ситуацію під контроль, не дозволивши вогню поширитися на інші частини літака.

Представники українського лоукостера SkyUp підтвердили інформацію про пожежу та запевнили, що посадка літака відбулася у штатному режимі. Задля безпеки пасажирів авіакомпанія вирішила замінити гальмо та основне колесо.