Четвер , 25.04.2024

Медики відклали операцію дівчинки з Тернопільщини, яка народилася з пухлиною на обличчі

12 листопада у Києві мали прооперувати Надійку Славко з Тернопільщини. Гроші для лікування дівчинки жертвували чимало небайдужих людей.

Багато з них підтримували малечу й молитвами. І всі вірили, що після операції у клініці Ростислава Валіхновського Надійка зможе жити здоровим, повноцінним життям.

Але сподівання багатьох українців обірвалися в одну мить. Замість радісної звістки Володимир Соботяк, який контролював ситуацію з порятунку дівчинки і завдяки якому малеча отримала шанс на одужання, приголомшив усіх несподіваною новиною. У столичній клініці неочікувано відмовили в оперативному втручанні дівчинці з Тернопільської області.

“Шановні друзі, колеги, знайомі та незнайомі небайдужі люди! Усі Ви, у свій час, отримавши інформацію із різних джерел про стан маленької 2-х річної дівчинки Славко Надійки, яка проживаю у селі Фащівка і яка помирає через лімфанмігоуму на обличчі, включилися у боротьбу за спасіння дитятка.

Наші надії, що дівчинку прооперують і вона житиме, підтвердив лікар Ростислав Валіхновський. Це був червень місяць. Але проходили дні за днями, місяці за місяцями, проводилися аналізи в Україні та Німеччині, профілактичне лікування в Тернополі, в Києві, знову в Тернополі.

Одним словом, робилось усе, що рекомендував лікар, щоб дитинка була готова до операції – а результату не було. Сумніви щодо кваліфікації та порядності лікаря закрадалися, але сотні людей надіялись в порядність лікаря.

У нас засвітилась іскра надії, коли, нарешті, лікар Р. Валіхновський, після довгих вагань, повідомив, що операція призначена на 12 листопада. 11 листопада батько та дитина, проїхавши 600 км (і це вже вдруге), були доправлені до клініки.

Але яке було розчарування батька (і моє теж), коли йому 12-го числа повідомили, що лікар категорично відмовляється оперувати дівчинку.

З усього цього виникає одне питання: навіщо так довго було тягнути з лікуванням, наперед знаючи, що до операції ніхто в клініці приступати не буде?” — пише Володимир Соботяк.

Незважаючи на це, благодійник зазначає: разом із людьми, небайдужими до долі Надійки, шукатиме для дитини, інших спеціалістів.

Однак згодом у клініці Валіхновського повідомили, що операція таки буде проведена. Але спочатку дівчинку потрібно довго і серйозно лікувати.

 

Джерело: “Голос”.