Субота , 20.04.2024

Найпоширеніші новорічні шахрайства в Україні

Передноворічна метушня втомлює, але дарує відчуття щастя більшості людей.

найпоширеніші новорічні шахрайства

Дорослі радіють, як діти, але в такій ейфорії є великий мінус: слабшає пильність. Шахраї вже потирають руки в очікуванні своїх жертв. Щоб свята пройшли без неприємностей, «Призова варта» знайомить вас з найпоширенішими новорічними шахрайствами в Україні.

Дід Мороз і Снігуронька

Бажання влаштувати дітям грандіозне свято з запрошеними аніматорами може закінчитися горем для всієї родини. Дід Мороз і Снігуронька спритно витягнуть зі схованок всі гроші та цінні речі. Найчастіше для втілення в життя злих намірів шахраї запрошують до ігор батьків. Не забувайте, що злодіїв двоє: один відволікає увагу, а другий «обчищає» кімнати.

Неіснуюче житло

Оренда житла на свята – це золота жила для злочинців. Величезна кількість українців шукають квартири й заміські котеджі для посиденьок в колі близьких та друзів. Пам’ятайте, що шикарний будинок під Києвом або в Карпатах, велика квартира в новобудові не можуть коштувати копійки. Особливо ціни підскакують в святкові дні. Зіставляйте стан житла й зазначену ціну, ставте більше запитань господареві або ріелтору.

Соціальна допомога

Головні жертви цієї афери – пенсіонери. Злочинці ходять по домівках, пропонують на честь Нового року продукти або подарунки безкоштовно, представляючись соціальними працівниками. Варто взяти у них щось, вони або проникнуть у квартиру, або за допомогою психологічного тиску змусять заплатити.

Квитки на дитяче свято

Це ще один спосіб обдурити дорослих, використовуючи їх дітей. Ніколи не купуйте квитки на дитячі свята й заходи з рук незнайомців на вулицях. На будь-яке святкування можна придбати квитки в організаторів і в офіційних точках продажу.

Привітання через дзвінки, смс і пошту

Повідомлення та дзвінки про те, що в честь Нового року ви виграли мільйон краще ігнорувати. Шахраї неодмінно попросять зробити внесок за отримання «виграшу» або будуть випрошувати дані, які допоможуть вас обікрасти.

Проект «Призова варта» бажає вам, щоб поруч були надійні люди, а шахраї обходили стороною вас і ваших рідних!