Четвер , 18.04.2024

У Бережанах швейцарська компанія хоче займатися виробництвом біогазу

Швейцарські інвестори зацікавилися можливістю виробництва біогазу на території Бережанської міської ОТГ.

Відбулась зустріч керівництва Бережанської міської ради, представників агропромислового комплексу та інших зацікавлених осіб з представниками Швейцарської компанії «Renergon International AG» щодо можливості будівництва на території Бережанської міської ОТГ заводу по виробництву біогазу.

У ході перемовин обговорено технологічні процеси виробництва біогазу, який можна використовувати для виробництва електроенергії, а також «біо-природного газу» (біометану), інформує Терноград з посиланням на сайт Бережанської міської ради.

Як зазначають у мерії, будівництво даного комплексу в першу чергу, дасть змогу утилізувати біовідходи (сміття), відходи агропромислового комплексу та харчової промисловості.

Також, під час перебування у місті представників Швейцарської компанії «Renergon International AG » відбулась зустріч з директором та викладачами Відокремленого підрозділу НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» щодо співпраці з Швейцарськими вищими навчальними закладами у сфері біотехнологій та екології.

БІОГАЗ — різновид біопалива — газ, який утворюється при мікробіологічному розкладанні метановим угрупованням біомаси чи біовідходів. Добувають з відходів тваринництва, харчової промисловості, стічних вод та твердих побутових відходів.