Четвер , 28.03.2024

На хабарі 1500 доларів спіймали посадовця Тернопільської райадміністрації

Посадовець вимагав від громадянина 4200 доларів США за затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт.

На хабарі 1500 доларів спіймали посадовця Тернопільської райадміністрації

Керівника одного з відділів Тернопільської районної державної адміністрації під час одержання частини неправомірної вигоди у понеділок, 2 грудня, на гарячому піймали працівники обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, прокуратури області, місцевої прокуратури та СБУ.

В ході проведення процесуальних заходів оперативники встановили, що посадовець Тернопільської районної державної адміністрації вимагає від громадянина неправомірну вигоду за вирішення питання, що відноситься до його компетенції.

За затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт громадянин повинен був передати посадовцю 4200 доларів США «винагороди».

За словами Василя Джиджори, начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно з силовиками задокументували факт передачі та отримання частини неправомірної вигоди. У службовому кабінеті посадовця правоохоронці вилучили 1500 доларів США, які той отримав у якості хабара.

Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Дій посадової особи підпадають під ознаки кримінального правопорушення, згідно статті 368 Кримінального кодексу України.