П’ятниця , 29.03.2024

У Верховній Раді свободівці побили тернопільського “Слугу народу” Андрія Богданця

Кілька колишніх членів парламенту від партії “Свобода” побилися на виході із засідання аграрного комітету з депутатом від “Слуги народу” Андрієм Богданцем.

свободівці Кайда, Леонов і Мірошниченко

На відео кадрів бійки видно, що удари тернопільському нардепу Богданцю завдавав екс-депутат Тернопільської облради Едуард Леонов, а допомагали йому екс-депутати Ігор Мірошниченко, Юрій Сиротюк та екс-депутати і екс-голова Тернопільської облради Олексій Кайда.

Напад стався після спроби комітету розглянути законопроєкт про запуск ринку землі, пише Терноград з посиланням на BBC news Україна.

Постраждалий Андрій Богданець перебуває у лікарні з підозрою на струс мозку, повідомила заступниця керівника фракції Євгенія Кравчук.

Партія “Слуга народу” вже звернулась до правоохоронців з вимогою відреагувати на напад.

“Вважаємо цей інцидент свідомою провокацією, яка має на меті зрив законотворчого процесу і дестабілізацію ситуації в Раді на догоду певним політичним силам. Дуже показовою для нас є кооперація у спробі зриву роботи комітету між представниками партій проросійського спрямування і політичних сил, які називають себе патріотичними”, – йдеться у заяві партії.

Там назвали неприпустимим тиск на депутатів і звернулись до апарату ВР забезпечити нормальне засідання комітету.

Андрій Богданець

Андрій Богданець

Едуард Леонов у розмові з журналістами розповів, що бійка почалась через земельне питання.

“Слуги народу” намагаються вчинити державну зраду і продати українську землю. Все, що там відбувається, – провокація. Народні депутати провокують людей. Один з них з Тернополя – Андрій Богданець почав поводитись агресивно, розповідати, що тернополяни за продаж землі. Коли його попросили навести приклад, накинувся з кулаками і отримав гідну відсіч”, – заявив пан Леонов в ефірі каналу “Прямий”.

Ігор Мірошниченко, який також брав участь у сутичці, вже пожартував у Facebook про цю бійку.

“От ви все про бійку та бійку. Та хіба ж то бійка? От в НХЛ – ото бійка, а в ВР – таке собі”, – написав він, поширивши відео бійки хокеїстів.

One comment

  1. А чем лучше Киевская городская «рада», депутаты которой год за годом спокойно деребанят землю? И никто им за это ничего не может сделать. Киеврада – это государство в государстве, на которое нет управы! Творят что хотят, при этом оставаясь полностью безнаказанными. Вдумайтесь в механизм приватизации земли Киеврадой (на их сайте есть все документы о порядке сего действа). Человек подаёт документы, а «депутаты» решают, кому давать, а кому нет. По чисто субъективным, коррупционным критериям. Выдают «своим», зачастую в сговоре. Всё это больше напоминает бандитские сходки и рейдерство, причём более-менее узаконенное! Если у вас нет «мохнатой лапы» в земельной комиссии Киеврады, то вам ничего не светит, в подавляющем большинстве случаев. Не дадут ничего, а при случае и отобрать могут. Почитайте, в Интернете полно статей о земельных махинациях в Киеве. И всё это прекрасно «гармонирует» с образом «великого» мэра-боксёра, всё это покрывающего! Жуть. Почитайте, сколько было возбуждено дел и хоть одно доведено до конца?! И это столица. Лучше бы эта Киеврада вообще не работала и не собиралась на свои дурацкие заседания (следующее из которых начнётся утром 19-го декабря).