Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині очікується зміна синоптичної ситуації

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, у зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів від циклонічної депресії над Скандинавією, в найближчі дні на Тернопільщині очікується зміна синоптичної ситуації.

Несприятливим буде 29 січня 2020 р. Цього дня, внаслідок опадів різного фазового стану, у вигляді дощу та мокрого снігу, на дорогах очікується ожеледиця та слабке налипання мокрого снігу з утворенням тимчасового снігового покриву й погіршенням видимості внаслідок опадів. Вітер південно-східний з переходом на західний, швидкістю 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с, місцями хуртовини. Температура повітря впродовж доби становитиме від 1 морозу до 4 тепла.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць (рівень загрози 1-й – жовтий). Також це може ускладнити роботу енергетичної, будівельної галузей та комунального господарства.

29-30 січня збережуться нестійкі погодні умови: випадатимуть опади від невеликих до помірних, а тилова частина циклонів зумовлюватиме вітряну погоду.

Дана інформація буде уточнюватися у щоденних прогнозах погоди та попередженнях.