П’ятниця , 29.03.2024

Ремонт пилососів: основні причини несправностей та як усунути неполадки

Невід’ємним атрибутом у нашому побуті є пилосос. Добре, коли вірний помічник в хорошому робочому стані і в будь-який момент «прийде» на допомогу під час прибирання, але він не може бути вічним.

ремонт пилососів самсунг

Згодом деталі пилососа зношуються, перегорають, виходять з ладу і вам ніяк не уникнути ремонту. Не варто сподіватися, що пилосос дуже легко і просто відремонтувати самостійно.

Сучасні марки пилососів більше вдосконалені, в них більше використовується електроніки та інших запчастин і деталей. Відтак, самому розібратися в цьому складно і варто звернутися до професіоналів: ремонт пилососів самсунг та пилососів інших марок  швидко та якісно виконають спеціалісти сервісного центру “Техсервіс Вінниця”.

Зверніть увагу: якщо під час прибирання пилососом з’явився неприємний сторонній запах, або пилосос погано втягує пил або ж не включається зовсім – прийшов час виконати ремонт пилососа.

Неполадки пилососів

Для того, щоб визначити несправність пилососа, а також причину її появи, варто знати базові відомості про конструкцію такої техніки, а також популярні види поломок.

– Пилосос не всмоктує повітря.

Мабуть, одна з найпоширеніших поломок, з якою стикаються користувачі, і в той же час і найпростіша.

Переконайтеся, що пилосос відрегульований правильно і виставлена ​​необхідна потужність. Причиною такої проблеми також може бути переповнений мішок для збору пилу, забруднені фільтри, пошкоджені ущільнювачі або відсутність герметичності з’єднання між корпусом і шлангом.

Огляньте всі можливі варіанти, змініть мішок при необхідності, перевірте всі вузли і після цього зверніться до фахівця.

– Пилосос не включається. У першу чергу перевірте живлення, можливо стався обрив шнура або ж згорів запобіжник. У більш сучасних пилососів можливий і інший варіант – спрацьовування термовимикача. Тобто коли двигун перегрівається, термовимикач спрацьовує і пилосос перестає включатися. Всі ці причини можна усунути навіть самому, але якщо проблема криється в більш серйозних вузлах, то слід звернутися до спеціалістів – у https://techservice.vn.ua/ швидко і якісно допоможуть вам у вирішенні цієї проблеми.

– Пилосос не збирає сміття. Якщо забір повітря в пилососі хороший, але збирати сміття він відмовляється, помістіть щітку пристрою по висоті. Щітка повинна встановлюватися в залежності від поверхні, яка забирається. Можливо і інша причина, коли щітковий валик зносився і не може збирати сміття. У такому випадку його необхідно просто замінити.

Якщо ж ви все випробували, але несправність не вдалося усунути, перевірте приводні ремені. Можливо їх треба замінити.

– Запах гару під час роботи пилососа. Така поломка зазвичай закінчується виходом з ладу двигуна або зношуванням обмоток статора і якоря. Як правило, найчастіше страждає якір, який потрібно замінити.

Також причиною появи такої несправності може бути і переповнений мішок. Отже, пилосос потрібно почистити.

– Пилосос перегрівається. Зазвичай в результаті перегріву пилососа спрацьовує автозахист і агрегат самостійно відключається. Така несправність може виникнути через засмічення фільтрів техніки або потрапляння вологи в колекторний вузол. У такому випадку пилосос потрібно просушити, щоб не виникло короткого замикання.

– Під час роботи пилосос дуже шумить і створює вібрації. Зазвичай така проблема виникає в старих моделях пилососів і зв’язана вона з несправністю вентилятора. Заміна такої запчастини коштує недешево, тому іноді варто задуматися над купівлею нового пилососа.

Другою причиною такої поломки може бути зношування підшипників валика.

Де відремонтувати пилосос у Вінниці?

Ремонт пилососів у Вінниці може виконати, як приватний майстер, так і сервісний центр. Вибір майстрів досить великий, але все ж таки більше шансів, що вашу техніку відремонтують якісно в сервісному центрі.

Спеціалізований сервісний центр «Техсервіс Вінниця» надає таку послугу, як ремонт пилососів будь-якої складності. До того ж, в неї входить безкоштовна діагностика пристрою і гарантійний талон на виконану роботу.

У нашому сервісі працюють тільки грамотні фахівці, які в найкоротші терміни виконають ремонт техніки будь-якої складності.

Звертайтеся в сервісний центр «Техсервіс Вінниця» за телефонами або залиште заявку на сайті компанії.

Вартість послуг майстер може повідомити Вам тільки після попередньої діагностики. Здійснюється ремонт пилососа на дому, що істотно заощаджує Ваш час і кошти.