Середа , 24.04.2024

Свята закінчилися: на західному кордоні сьогодні шалені черги

У пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС протягом останньої доби спостерігалося значне скупчення транспортних засобів, однак зранку в неділю черги зменшилися.

Про це інформує Державна прикордонна служба України, пише Терноград.

“Як і передбачалося, після завершення різдвяних та новорічних свят до країн Євросоюзу повертається значна кількість наших співвітчизників, які там тимчасово проживають або навчаються.

Тому у деяких пунктах пропуску протягом останньої доби спостерігалося значне скупчення транспортних засобів”. – йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначили, що для зменшення черг було в рази збільшено кількість прикордонних нарядів, насамперед з перевірки документів та огляду транспортних засобів, посилено режимні заходи у пунктах пропуску, уточнено питання взаємодії з прикордонними службами суміжних країн.

Відтак, вже сьогодні станом на 9:00 спостерігалося значне зменшення черг на кордоні.

Наразі станом на 15.00 на кордоні з Польщею найбільше транспортних засобів (100) накопичилося в пункті пропуску “Рава-Руська”. Крім того, в пункті “Грушів” стоїть 80 автомобілів, у пункті “Краковець” – 75 (зранку було 170), “Шегині” – 80, “Смільниця” – 35, “Угринів” – 40, “Устилуг” – 10, у “Ягодині” черг немає.

На кордоні зі Словаччиною в пункті пропуску “Ужгород” спостерігається черга зі 130 транспортних засобів, “Малий Березний” – 115.

На кордоні з Угорщиною: “Тиса” – 120 авто, “Вилок” – 30, “Косино” – 35, “Лужанка” – 40,  “Дзвінкове” – 20.

На кордоні з Румунією черги незначні. У пункті пропуску “Дяково” – 20 транспортних засобів,  “Солотвино” – 10, у “Порубне” черг немає.

Державна прикордонна служба просить громадян, за можливості, обирати пункти пропуску, які не завантажені.

Читайте також:
Системи відеоспостереження – надійний і сучасний захист