П’ятниця , 19.04.2024

Український літак розбився в Ірані: загинуло 178 людей (ВІДЕО)

За кілька хвилин після вильоту із аеропорту Тегерана у середу, 8 січня, розбився Boeing 737, що належить МАУ і виконував рейс до Києва.

Іран, розбився літак

На борту літака у момент катастрофи перебували 178 осіб. За попередніми даними іранських рятувальників, ніхто з пасажирів не вижив.

Про падіння літака повідомило офіційне іранське агентство IRNA, уточнивши, що на борту перебувало 169 пасажирів та 9 членів команди, а літак виконував рейс на Київ, пише Терноград з посиланням на Zaxid.net.

Через кілька годин після катастрофи іранські ЗМІ повідомили, що причиною падіння літака стала несправність в двигуні.

Йдеться про рейс PS752, який мав прибути до Києва о 08:00. Наразі немає інформації про те, скільки на борту перебувало українців.

Глава служби з надзвичайних ситуацій Тегерану Пірхоссейн Куліванд (Pirhossein Koulivand) повідомив, що попри сильний вогонь, який охопив місце катастрофи після падіння літака, є надія на порятунок когось із пасажирів: «Літак у вогні, але ми послали рятувальні команди і можливо нам вдасться врятувати когось із пасажирів…»
Згодом він уточнив, що через сильну пожежу неможливо проводити рятувальну операцію. «Вогонь настільки сильний, що ми не можемо проводити порятунок… на місці працюють 22 авто швидкої допомоги, чотири автобуси з медиками та вертоліт», – наводить його слова Reuters.

МЗС України підтвердило, що всі пасажири і члени команди українського літака загинули, однак точніша інформацію про українців на борту наразі відсутня. Департамент консульської служби МЗС України створив оперативну кризову групу (телефон гарячої лінії – 238 16 57).

Через авіакатастрофу президент Володимир Зеленський перервав свій візит в Оман та повертається до Києва.

Зазначимо, катастрофа сталася через кілька годин після того, як Іран наніс ракетні удари по американських військових базах в Іраку. Після обстрілу влада США заборонила літакам американських авіакомпаній здійснювати перельоти над територіями Іраку та Ірану.

За попередніми даними, у результаті авіакатастрофи в Ірані загинуло щонайменше 9 українців – увесь екіпаж літака.

Попередній список іноземних громадян, які були пасажирами Boeing 737:

  • громадяни Ірану – 71;
  • громадяни Канади – 73;
  • громадяни Німеччини – 4;
  • громадяни Великобританії – 3;
  • громадяни Швеції – 8;
  • громадяни Афганістану – 6.

Українське МЗС наразі не опублікувало список пасажирів.