П’ятниця , 19.04.2024

Коронавірус: на Тернопільщині можуть прийняти людей, евакуйованих із Китаю

В одному із санаторіїв Тернопільщини можуть прийняти людей, евакуйованих із Китаю. Але остаточне рішення із цього питання іще не прийняте.

літак із Китаю

Інформаційний сайт “Тернополяни” сьогодні, 17 лютого, повідомив про те, що у Тернопільській області готуються розмістити на карантин 98 людей, евакуйованих із Китаю. За інформацією видання, людей, привезених із країни, де панує коронавірус, планують розмістити у санаторії “Медобори”, який розташований у селі Конопківка, що за 20 кілометрів від Тернополя.

Ця новина викликала неабиякий резонанс на Тернопіллі, а сам сайт, який першим її сповістив, уже зазнав хакерської атаки і на даний час не працює.

У Тернопільській обласній державній адміністрації інформацію про прийняття людей, евакуйованих із Китаю категорично спростовують – кажуть, що це неправда.

А тим часом, у вівторок, 18 лютого, у Микулинцях відбудеться сесія селищної ради, на якій буде обговорено питання щодо карантину на території їхньої ОТГ, адже туди входить і село Конопківка.

Інтернет-видання “Терноград”, використовуючи власні джерела у медичних колах та на Теребовляншині, спробувало перевірити дану інформацію і ось що вдалося з’ясувати.

“Питання про розміщення у “Медоборах” людей, евакуйованих із Китаю, справді звучало та обгорювалося на рівні керівництва області. Але жодного рішення із цього приводу іще не прийнято. Тобто дане питання залишається відкритим”. – повідомили нам.

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, відбувся брифінг за участі заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо евакуації українських громадян із Китаю.

Під час брифінгу було повідомлено, що 18 лютого з Китаю вилетить літак з евакуйованими пасажирами з міста Ухань китайської провінції Хубей.

На літаку перебуватимуть 49 громадян України і до 25 іноземних громадян. Прибуття літака в Україну очікується у четвер, 20 лютого.

Евакуюватимуть лише здорових людей. Пасажирів із симптомами коронавірусу не допустять на літак.

За інформацією заступника міністра, для розміщення евакуйованих людей наразі готові два заклади, які підлаштовують під обсервацію.

Один з них основний, й один резервний, на випадок якщо щось станеться в момент евакуації.

Про які саме заклади йдеться наразі невідомо, але відповідно до чинного законодавства, обсерватор можна розвернути в будь-якому санаторному чи дитячому навчально-оздоровчому закладі.

“14 днів щонайменше утримають осіб в ізоляції й без контакту з оточенням”, – розповів заступник міністра охорони здоров’я.

В обсервацію помістять всіх пасажирів літака та членів екіпажу.

Читайте також:
10 цікавих фактів про Тернопіль