П’ятниця , 19.04.2024

Представники ТНМУ взяли участь у зустрічі з заступниками Міністра охорони здоров’я України

Про розвиток, перспективи та проблеми медичної галузі Тернопільщини і України загалом заступники Міністра охорони здоров’я України обговорили з керівниками медичних закладів нашої області, керівниками профільних управлінь та адміністрацією ТНМУ.

Зустріч відбулася 4 лютого 2020 року в Тернопільській обласній державній адміністрації у рамках спільного регіонального туру Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України.

Заступники Міністра охорони здоров’я України Дмитро Луфер та Ірина Шевченко детально розповіли про підготовку закладів спеціалізованої медичної допомоги до другої хвилі трансформації системи охорони здоров’я. У цьому заході взяли участь заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Арсен Марчишак, начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук.

Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського представляли ректор – професор Михайло Корда, проректор з науково-педагогічної роботи – професор Аркадій Шульгай, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи – професор Степан Запорожан і декан факультету післядипломної освіти – доцент Роман Свистун.

Очільник ТНМУ поставив перед заступниками Міністра охорони здоров’я питання щодо розробки механізмів реєстрації науково-педагогічних працівників клінічних кафедр в Національній службі здоров’я України та можливості продовження їх участі в лікувальному процесі на клінічних базах університету.

Дмитро Луфер запевнив, що упродовж лютого буде розроблено механізм щодо надання можливості науково-педагогічним працівникам займатися лікувальною роботою в закладах охорони здоров’я. За його словами, МОЗ планує розробити декілька таких механізмів, один з яких буде обговорено наприкінці лютого цього року і затверджено відповідним наказом міністерства.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська,

світлини пресслужби Тернопільської облдержадміністрації