П’ятниця , 19.04.2024

“Шахтар” виграв першу серію, але друга обіцяє справжній триллер

Учора, 20 лютого, донецький “Шахтар” у Харкові приймав португальську “Бенфіку” в рамках першого матчу 1/16 Ліги Європи.

Господарі мали величезну ігрову і територіальну перевагу, але відкрити рахунок не вдавалося. У першому таймі Марлос вразив ворота гостей, але суддя гол відмінив, адже система VAR, яка дебютувала в Лізі Європи, зафіксувала офсайд.

У середині другого тайму бразильський легіонер Алан Патрік підступним ударом таки вразив ворота гостей, проте, замість того, щоб розвинути успіх, господарі “сіли” на свої ворота і швидко пропустили гол у відповідь. Тут знову втрутилася VAR, і після довгих консультацій суддя гол відмінив, але призначив пенальті у ворота “Шахтаря”. Його впевнено реалізував Піззі – 1:1.

А далі гірникам допомогла настійливість Тайсона і серія помилок гравців “Бенфіки”. У боротьбі з захисником Тайсон проштовхнув м’яч на Мораєса, а нападник відкинув його на Коваленка. Півзахисник збірної України розстріляв ворота гостей метрів з 10-ти.

Отож, важка перемога 2:1, яка, щоправда, виглядає дуже “слизьким” рахунком напередодні матчу-відповіді. Португальці дуже сильно грають вдома, а для того, щоб пройти у наступне коло їм достатньо мінімальної перемоги – 1:0.

Читайте також:
11 цікавих фактів про донецький “Шахтар”