П’ятниця , 29.03.2024

Санаторій “Медобори” готовий до прийому евакуйованих людей із Китаю. Але у Микулинцях проти

Санаторій “Медобори”, який розташований у селі Конопківка Теребовлянського району, належним чином підготовлений до прийому евакуйованих людей із Китаю. Але мешканці довколишніх сіл категорично проти цього.

фото сайту “Тернополяни”

Сьогодні, 18 лютого, у Микулинцях відбулося екстрене засідання селищної ради, на якому розглядалося питання прийому евакуйованих людей із Китаю.

Окрім депутатів на сесію прийшло чимало мешканців, відтак засідання провели просто на Майдані. Також на сесії були присутні начальник обласної поліції Олександр Богомол та представники міністерства охорони здоров’я. Керівництва обласної адміністрації та обласної ради не було.

Під час зібрання депутати надали слово керівнику санаторію “Медобори” Василеві Мартинюку, який розповів, що справді цими днями мав зустрічі у Кабміні на тему прийому евакуйованих людей із Китаю, тобто інформація, яку вчора поширив сайт “Тернополяни” не є фейком.

За словами Мартинюка, фахівці міністерства охорони здоров’я ознайомилися із діяльністю закладу і дійшли висновку, що санаторій придатний для розміщення евакуйованих.

Втім, як зазначив Мартинюк, остаточного рішення іще не було прийнято. Керівник санаторію каже, що він мав іще порадитися з трудовим колективом.

Вислухавши керівника санаторії, депутати селищної ради виступили категорично проти намірів розміщувати евакуйованих у санаторії. Відтак, Василь Мартинюк написав заяву на Кабмін про те, що санаторій “Медобори” не може прийняти евакуйованих із Китаю людей, оскільки проти цьому категорично проти виступає місцева громада.

На цьому власне і завершилася сесія Микулинецької селищної ради, але люди побоюються, що до їхніх вимог можуть не прислухатися. Тому вони планують патрулювати поблизу санаторію або не допустити там розміщення евакуйованих людей.

Нагадаємо, санаторій “Медобори” розташований у селі Конопківка Теребовлянського району, що за 20 кілометрів від Тернополя. Санаторій перебуває у приватній власності і користується популярністю як серед українських громадян, так і іноземців.

Читайте також:
Аваков розповів деталі евакуації українців з Китаю та їхнього карантину