Середа , 24.04.2024

Зверніть увагу: цієї ночі Україна переходить на літній час

В ніч з 28 на 29 березня о 3 ранку стрілки годинника в Україні переведуть на годину вперед.

Щороку в Україні переводять стрілки годинників на літній і зимовий час. 2020-й рік не став винятком і вже наприкінці березня українці перейдуть на літній час, інформує УНІАН.

Переведення годинників здійснюється головним чином для того, аби людина могла працювати, використовуючи при цьому менше штучного освітлення. Таку процедуру переведення годинників застосовують у багатьох країнах світу, зокрема і в європейських державах, підлаштовуючись під зміну початку та закінчення світлового дня в різні сезони.

Коли в Україні переводять годинники В Україні перехід на літній і зимовий час регламентується постановою Кабінету міністрів №509 “Про порядок обчислення часу на території України” від 13 травня 1996 року. Згідно із нею, датою переходу на літній час щорічно є остання неділя березня.

Таким чином, переведення часу відбудеться у ніч з суботи, 28 березня, на неділю, 29 березня. Цієї ночі о 3:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину вперед. Тож, вставати доведеться раніше. Як підготуватися й полегшити перехід на літній час Людський організм, на думку вчених, набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній.

Все через те, що стрілки годинників переводять на годину вперед, а отже – люди менше сплять. Так, переведення годинників може викликати дратівливість і перепади настрою. А у людей, які страждають від серцево-судинних і хронічних хвороб, може спричинити проблеми зі здоров’ям.