Четвер , 28.03.2024

“Контінентал” допомагає лікарям протистояти епідемії коронавірусу

675 комплектів індивідуального захисту для медичних працівників у районні лікарні Козівського, Бережанського та Зборівського районів Тернопільщини передала Компанія «Контінентал Фармерз Груп».

У зв’язку із небезпекою поширення вірусу COVID-19 агрохолдинг розгорнув посилену підтримку медичних закладів області та допомагає у забезпеченні першочергових потреб. На придбання захисних костюмів для трьох районів вже спрямовано 300 тис. грн, і це тільки перша партія допомоги, яку надає «Контінентал». Вже найближчими днями очікуються поставки індивідуальних засобів захисту для медичних працівників, дезінфікуючих розчинів та медичного обладнання.

У захисний комплект, який отримують медики, входить костюм багаторазового використання та бахіли. Вартість одного набору – 450 грн. Костюми біологічного захисту для медиків, які працюватимуть із пацієнтами з підоз­рою на захворювання коронавірусом, шиють у Козівському районі.

Перед поставкою спецзасобів очільники лікарень особисто спілкувались із представниками виробника для кваліфікованої оцінки якості костюмів та матеріалів, з яких вони пошиті. Лише після цього було здійснено закупівлю першої партії комплектів. Розподілили засоби захисту між районними лікарнями згідно їх запитів: 300 наборів отримує лікарня м. Зборів, 265 комплектів передають медзакладу у Козовій, 110 – для медиків у Бережанах.

У «Контінентал Фармерз Груп» оперативно опрацьовують запити медичних закладів та місцевих громад для ефективної та своєчасної допомоги у боротьбі з поширенням інфекції, адже розуміють, що зараз йдеться про найважливіше – здоров’я та життя українців. Було прийняте рішення переорієнтувати соціальний бюджет Компанії, який складає 130 грн за кожен гектар землі в обробітку, в першу чергу, на потреби боротьби з епідемією.

Крім забезпечення медиків засобами індивідуального захисту в найближчих планах благодійників – придбання медобладнання першочергової необхідності: зокрема, апаратів штучної вентиляції легень, кисневих концентраторів тощо. Варто зазначити, що підтримка місцевої медицини завжди була пріоритетом Компанії. Адже тільки у минулому році аграрії спрямували 1,36 млн грн на підтримку медичної галузі Тернопільської області.

«Контінентал», крім того, що надає активну соціальну підтримку громадам, залишається відповідальним роботодавцем. На виробничих об’єктах Компанії вжиті посилені заходи безпеки задля уникнення ризиків для здоров’я працівників та запобігання можливому поширенню коронавірусу.

Проводиться регулярна дезінфекція автотранспорту, с/г техніки та приміщень. Підрозділи забезпечені необхідною кількістю засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими розчинами та антисептичними засобами, безконтактними та електронними термометрами. На підприємствах Компанії запроваджено масковий режим.