Четвер , 18.04.2024

Смерть від коронавірусу в Чернівцях: з’ясувалися неоднозначні подробиці

У другої жертви коронавірусу в Україні було багато супутніх хвороб, які загострилися. При цьому мати померлої вважає, що лікарі могли її врятувати.

Як інформує Obozrevatel, у Чернівецькій ОДА уточнили, що у жінки, зокрема, була неврологічна патологія. Про це повідомляє місцевий канал “Перший буковинський”.

“Смерть пацієнтки в Чернівецькій ОДА пояснили тим, що у неї було багато супутніх хвороб, які загострилися. Зокрема, неврологічна патологія. Але її внесли в статистику смертності від коронавірусу, тому що тест дав позитивний результат”, – йдеться у повідомленні.

Канал також опублікував листа, отриманого нібито від Людмили Пацалюк – матері померлої. У ньому жінка стверджує, що її дочку Тетяну могли врятувати, якби їй вчасно і в повній мірі надали першу медичну допомогу.

“Без матері залишилося двоє дітей… я вважаю, що мою дочку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі була надана перша допомога”, – йдеться в листі.

Вона підтверджує, що у дочки була супутня неврологічна патологія – пухлина біля центрального стовбура головного мозку. У жовтні 2016 року її успішно прооперували в Києві.

У листі йдеться, що у її доньки 7 березня піднялася температура. Лікарів викликали через два дні, оскільки спочатку вважали, що це звичайне ГРВІ. Лікарі призначили антибіотики, але після цього стало гірше. 13 березня жінка поїхала на обстеження в Вашківці і з’ясувалося, що у неї двостороння пневмонія. Тетяна в той же день вирушила в обласну лікарню, але там її прослухали і сказали, що хрипів немає, а на знімку все гаразд.

Відзначається, що після цього направлень жодних не дали, і Тетяна вирушила додому. А вранці 14 березня їй викликали сільську швидку, бо вона почала задихатися. Жінку доставили до Чернівців і відразу ж направили в інфекційне відділення з підозрою на коронавірус.

Пацалюк зазначає, що пізніше у дочки стався судомний напад “через несвоєчасно надану медичну допомогу та інтоксикацію організму”.

“У понеділок (16 березня) близько 17:00 жінка втратила свідомість. Кнопки виклику в боксах не працюють і хто знає, скільки вона там лежала, поки її знайшли. Реанімаційні заходи результатів уже не дали о 19:20. Тетяни не стало. Лікарі поставили діагноз – епілептичний напад, якого у неї в житті не було. Нам відомо, що лікарі не могли знайти вени – через це не докапували розчини, тому що голка виходила з вени. Чомусь не робили венорезекцію (вивід вени під ключицю), щоб повноцінно провести дезінтоксикацию й антибактеріальну терапіюю, як і рекомендовано під час вірусної пневмонії”, – йдеться у листі.

Загальна кількість заражених коронавірусом в Україні досягла 14 осіб: 10 – у Чернівецькій, 1 – у Житомирській, 1 – у Київській областях та 2 – у Києві.

Серед них – два летальні випадки – у Чернівецькій і Житомирській областях.