П’ятниця , 29.03.2024

Далекобійник із Тернопільщини виїхав на зустрічну і розчавив мікроавтобус. Четверо загиблих

Слідчі повідомили про підозру водію вантажівки із Тернопільщини, який причетний до смертельної ДТП у Львівській області.

Внаслідок аварії загинули четверо людей, ще четверо отримали тілесні ушкодження, інформує прес-служба Головного управління національної поліції у Львівській області.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася у неділю, 24 травня, близько 11.30, на автодорозі «Київ-Чоп», поблизу села Тухолька Сколівського району.

Водій вантажівки «MAN», 50-річний мешканець Тернопільської області, не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості та допустив зіткнення з мікроавтобусом «Mercedes-Benz», який рухався по зустрічній смузі, зазначають львівській правоохоронці.

На місці аварії від отриманих травм загинули 47-річний водій, мешканець Пустомитівського району, та троє пасажирів мікроавтобуса, жителі Закарпатської області, віком 21,51 та 49 років.

Ще четверо пасажирів «Mercedes», мешканці Закарпаття, віком 23, 24, 26 та 69 років, отримали тілесні ушкодження. Після надання медичної допомоги усі були відпущені.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини повідомили водію вантажівки про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) ККУ України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Жителя Тернопільської області затримано в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Читайте також:
На трасі Тернопіль-Львів зіткнулися вантажівка MAN та велосипедист: чоловік у реанімації