Четвер , 28.03.2024

Тернопіль готовий до повноцінного відновлення роботи транспорту

Тим часом, в режимі “спецперевезень”, поступово збільшується кількість транспорту на маршрутах

Відновлення нормального життя у місті залежить від роботи громадського транспорту. В Україні досі діють урядові обмеження, які не дозволяють здійснювати повноцінні перевезення. Окремі міста вдались до так званого “спеціального режиму”, щоб, не порушуючи урядові норми, все ж здійснювати перевезення пасажирів, хоч і в обмеженому форматі. Зараз Тернопіль поступово збільшує кількість автобусів і тролейбусів на маршрутах.

Важливо. У Тернополі транспорт готовий для виїзду на маршрути. Однак, дозвіл на роботу громадського транспорту по Україні загалом і на рівні міст видає Кабінет Міністрів України. У засобах масової інформації з’являється різна інформація щодо урядових планів послаблення обмежень роботи транспорту. Наразі, поки офіціних рішень немає, Тернопіль проводить підготовчі та дезінфекційні роботи, завершує підготовку до запуску нових великих автобусів, які кілька місяців тому закупили для міста.

Місьвиконком збільшує кількість транспорту. З понеділка 18 травня зросла кількість одиниць транспорту на маршрутах “спецрейсів”. Така практика буде продовжуватися доки уряд не дасть дозволу на повноцінне відновлення громадського транспорту. Щотижня кількість буде поступово зростати.

Інтервали руху будуть коротшими. Зокрема, на тролейбусному маршруті №5 середній інтервал руху складатиме 15 хвилин, на маршруті №10 – 12 хвилин, №11 – 10 хвилин.

На тролейбусному маршруті №7 працюватиме три одиниці транспорту, №8 – два тролейбуси.

На автобусному маршруті №1а середній інтервал руху складатиме 12 хвилин, №35 – 17 хвилин.

Документи для користування спецтранспортом. Для користування спецтранспортом потрібна довідка з місця праці довільної форми. Наявність такої довідки – це умова Уряду для роботи транспорту спеціальних перевезень.

Також через продовження режиму надзвичайної ситуації, пасажири мають мати при собі документ, що посвідчує особу. Обов’язковими у громадському транспорті залишаються маски або респіратори.

Оплата за проїзд. Оплата за проїзд здійснюється за допомогою «Файної карти» або електронного квитка. Така форма оплати мінімізує контакт пасажирів між собою (передача грошових купюр) та між пасажирами та кондуктором чи водієм.  Безконтактна оплата за проїзд у спецрейсах – вимога епідеміологів.