П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині судитимуть водія автобуса, з якого випала дівчина і загинула

Водій автобуса, з якого випала і смертельно травмувалась 15-річна дівчина, постане перед судом.

Про це інформує прес-служба прокуратури Тернопільської області.

“Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно водія автобуса з міжміських перевезень за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої)”. – йдеться у повідомленні прес-служби.

Встановлено, що 18 жовтня 2019 року на ділянці автодороги «Тернопіль – Скалат – Жванець» із пошкодженим дорожнім покриттям у вигляді вибоїн та напливів, водій автобуса не обрав безпечну швидкість руху для контролю за рухом транспортного засобу.

Кермувальник допустив наїзд на перешкоду і в результаті цього технічно справний запірний механізм аварійного виходу задніх дверей відімкнувся та з нього випала неповнолітня пасажирка.

Також водій не забезпечив перевезення пасажирів з обов’язковим наданням їм місць для сидіння, в порушення вимог ПДР України, внаслідок чого дівчинка під час руху транспорту стояла біля дверей, а не займала місце для сидіння, йдеться у матеріалах слідства.

Випавши на дорогу, потерпіла отримала травми, від яких настала її смерть по дорозі до медичного закладу. Розслідування завершено, зазначають у прокуратурі.

Слід зауважити, що на лаві підсудних мали б опинитися не тільки водій автобуса, але й представники дорожніх служб, які відповідальні за утримання у безпечному стані даного автошляху, пише “Тернополіс.

Аварія трапилася у Підволочиському районі між селом Колодіївка та містом Скалат, за кількасот метрів від Полупанівського перехрестя.

Ділянка дорога від Полупанівського перехрестя до Скалата минуло річ перебувала у жахливому стані. Місцеві мешканці кілька разів влаштовували акції протесту з вимогами провести ремонт дороги.

Людей трішки почули і відремонтували… орієнтовно 200-300 метрів дороги від Полупанівського перехрестя у напрямку Скалата.

Отож, водій автобуса, ймовірно, розігнався на відремонтованій ділянці дороги, а далі не відремонтована частина автошляху починалася з глибочезної ями, в яку й потрапив водій, не встигнувши вчасно зреагувати.

До речі, після цієї смертельної аварії вказану ділянку дороги почали ремонтувати, наразі там забезпечено безпечний проїзд для автотранспорту, але до кінця ремонтні роботи так і не завершені.