П’ятниця , 19.04.2024

Сергій Надал: У Тернополі дитсадки працюють за новими правилами

Після тривалих канікул дошкільнята Тернополя знову повернулися у садочки.

Без килимів і м’яких рушників тепер будуть обходитися у дошкільних навчальних закладах міста. І дітям, і працівникам мають вимірювати температуру тіла.

Завідувачка тернопільського дитсадка №1 Жанна Боднарчук розповідає: «Ми працюємо у зовсім іншому режимі, до якого ще не звикли. Наш робочий день почався з того, що наш медичний працівник вимірювала усім працівника температуру. У нас три входи в садочок і ми приймали діток на трьох входах. Наше завдання було міряти діткам температуру і перевірити довідки».

За кошти міського бюджету садочки мали придбати засоби захисту для працівників, антисептики і безконтактні термометри.

«Ми забезпечені і безконтактними термометрами, і одноразовими серветками, і дезінфікуючими засобами. Також ми отримали від міської ради засоби для дезінфекції рук само собою, і також для поверхонь. Це у нас є, дякую, що ми забезпечені», – розповідає Жанна Боднарчук, завідувачка тернопільського дитсадка №1.

Діти у садочках звикають до повернення в колектив після тривалих вимушених канікул.

Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до батьків дошкільнят: «Я дуже сподіваюся на відповідальність батьків. Я прошу не приводити дитину в садочок, якщо ви бачите навіть перші симптоми ГРВІ. Саме від відповідального ставлення батьків буде залежати безпека всього колективу і дітей, і дорослих. Якщо у вас будуть зауваження або пропозиції, будь ласка, телефонуйте на номер 1580 – зі стаціонарних або (067) 351-57-10 – з мобільного».

Також за рішенням тернопільського оперативного штабу з 1 червня дозволена робота закладів фізичної культури та спорту, окрім басейнів, а також дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Відтепер школи прийматимуть документи для зарахування дітей  і зможуть проводити вступні випробування до гімназій і ліцеїв. Окрім того з 1 червня може працювати візовий центр на вулиці Танцорова у Тернополі.