Четвер , 28.03.2024

Склади порожні: з Держрезерву розікрали 2700 вагонів зерна

Зі складів Держрезерву вкрали зерна на суму 800 мільйонів гривень, яке передбачалося для форс-мажорних ситуацій в країні.

Про це повідомляє МВС у Фейсбуці з посиланням на інформацію радника міністра внутрішніх справ Михайла Апостола.

Недостача майже 2700 вагонів зерна, яке повинно знаходитися на зберіганні у Держрезерві. Сума збитків – більше 800 мільйонів гривень. Лише зі складів територіальної структури Держрезерву у Тернопільській області, звідки я родом, зникло пшениці, яка помістилася б у 150 вагонів-зерновозів”. – повідомив радник міністра внутрішніх справ.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на Тернопільщині зникло зі складів Держрезерву близько 2700 вагонів зерна. За уточненою інформацією, це дані по всій країні. Що стосується Тернопільщини, тут тепер йдеться про недостачу 150 вагонів зерна.

Читайте також:
4700 гривень на особу: порахували доходи мешканців Тернопільщини