П’ятниця , 03.05.2024

Додатки до курсової та дипломної роботи: що там має бути?

Питання формування додатків постає під час завершення написання Вашої наукової роботи. В залежності від Вашої тематики та спеціальності формат додатків може бути різним.

Важливо розглянути які додатки є потрібними для Вашої тематики роботи, щоб вони були доповненням до основної частини роботи. В додатках як і до написанної і до замовленої курсової так і до дипломної роботи можуть бути одного типу додатки.

Це можуть бути фото якщо у Вас наприклад тема пов’язана з мистецтвом. В той же час робота де потрібно продемонструвати зразки документів, можна прикріпити копії документів, або ж звітність певної організації.

Взагалі Ви можете самостійно обрати формат додатків до Вашої роботи, можливо це будуть Ваші власні розробки що теж вітається і буде відмічено Вашим керівником. Головне розглянути Ваші методичні рекомендації і ознайомитись з основними вимогами до роботи, адже можливо за вимогами, додатки не є необхідними для написання Вашої дипломної чи курсової роботи.

Взагалі додатки використовують для того щоб спростити розуміння текстової частини роботи, це можуть бути і ілюстрації, графіки та таблиці. Адже при ознайомленні з Вашою роботу жоден фактор, у нашому випадку багато таблиць чи фото, які варто розміщувати у додатках, не повинні спотворювати наглядний текст і інформацію Вашої курсової чи дипломної роботи.

Формат оформлення додатків до наукових робіт теж визначено у кожному університеті окремо. В стандартному оформленні додатків, кожен додаток повинен починатися з нового аркуша і великими літерами у правому кутку позначено «ДОДАТОК А», так з кожним додатком.

Таким чином якщо в тексті у Вас при описі одного з питань роботи, потрібно буде зробити посилання на об’ємні додатки, Ви позначаєте номер для якого ця інформація належить.

При написанні чи купівлі курсової, дипломної роботи варто врахувати що обсяг Ваших додатків, не буде включено до основного тексту. Може потім виникнути проблема при здачі роботи, Ви ж враховуючи додатки в загальний обсяг, Вам доведеться дописувати роботу щоб при здачі вона відповідала загальним вимогам.

Додатки надають хорошу можливість кожному студентові наочно продемонструвати керівнику детальну інформацію. Адже Ваша робота може бути пов’язана з конкретним підприємством. За допомогою додатків, Ви зможете деталізувати всі питання за допомогою установчих документів та звітності.

Найголовніше, завжди проставляти посилання на додатки щоб Ваша робота мала доречне розуміння при ознайомленні Вашим керівником, це додатково спростить розуміння всієї роботи.