П’ятниця , 26.04.2024

“Глава держави повинен відреагувати на розмову Порошенка з Путіним”, – Петро Ландяк

Нинішнє керівництво України має звернути увагу на записи оприлюдненої розмови між Петром Порошенко та Володимиром Путіним, оскільки через це страждає імідж нашої держави.

Таку думку висловив депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк.

Ця ситуація вкрай важлива для іміджу не лише Президентів України, а й всієї країни у світовому товаристві, вважає тернопільський депутат.

Українці повинні знати чи була така фамільярна розмова, яку в оприлюдненій тональності можуть вести дуже близькі люди, а не керівники ворогуючих країн. Натомість українці почули відверте підлабузництво колишнього президента. Так була така розмова чи ні?

Аби це з’ясувати, в процес має обов’язково втрутитись нинішній президент Володимир Зеленський. На мою думку, це вкрай важливо для того, щоб українська влада змогла очиститись перед своїм народом і світовим товариством. Адже, від цього телефонного скандалу репутація нашої країни серйозно постраждала, – зазначив Петро Ландяк.

Сьогодні є чимало розмов, що оприлюднена розмова є змонтованим фейком. Про це заявляє і сам Петро Порошенко.

Водночас політологи та експерти стверджують, що змонтувати емоції, які присутні в записі неможливо. Тож, якщо це фейк відповідальність має понести Андрій Деркач, каже Петро Ландяк, якщо така розмова мала місце, – Петро Порошенко.

Лише знайшовши ІСТИНУ, якою б вона не була – українська влада зможе показати, чи вона СПРОМОЖНА захищати власні національні інтереси та власний народ. Адже якщо ВСЕ ЗАВИСНЕ і НЕ БУДЕ РОЗКРИТЕ за своєю суттю, то як на Україну будуть дивитись у світі? Тоді не лише Порошенко буде на «розтяжці», а на «розтяжці» зависне вся Україна.

Бо хто захоче говорити з українською владою і тепер, і в майбутньому, коли розмови, за участю її керівників, оприлюднюються. Навіть ті, які ведуться тет-а-тет. Зараз це люди активно обговорюють і чекають на відповідь від влади.Тому Зеленський має діяти невідкладно. І часу для цих дій є дуже мало.., – наголошує Петро Ландяк.

Нагадаємо, днями народний депутат Андрій Деркач оприлюднив нові записи розмов Петра Порошенка. На плівці зафіксована дружня бесіда між Петром Порошенком і президентом Росії Володимиром Путіним. Розмова начебто відбулася 30 квітня 2015 року — за два місяці після запеклих боїв у Дебальцевому.

Як відомо, у травні депутат Андрій Деркач уже оприлюднював компрометуючий діалог за участі п’ятого президента України – тоді співрозмовником Петра Порошенка був колишній віце-президент США Джо Байден.

Згодом під час прес-конференції Володимир Зеленський заявив, що реагувати на інформацію з аудіозаписів з голосами, схожими на голоси Петра Порошенка та Джо Байдена, повинні правоохоронні органи. Ситуацію щодо ймовірної розмови Порошенка з Путіним Зеленський наразі не коментує.