П’ятниця , 19.04.2024

Мільярди виділяють, а бур’яни ростуть: депутат просить перевірити, куди йдуть кошти на утримання доріг

Придорожні смуги заростають травою та будяками і нікому нема до цього справи – таке явище, на жаль, поширене на Тернопільщині. І це при тому, що на утримання доріг з бюджету виділяються значні кошти.

Депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк звернув увагу на цю проблему.

“Утримання доріг! Тема закрита, нею ніхто не займається, хіба що влада, нишком-тишком, в договорняках… Які роботи мали б при цьому виконуватись? Перше, це прибирання проїзної частини. І що роблять в цьому?

Далі. Прибирання придорожніх смуг: косіння трави, бур’янів, знищення різних будяків, підрізка дерев і кущів вздовж дороги. І що в цьому роблять? Зверніть увагу! В кращому випадку, на сьогодні, скосили від 50 см до 1 м трави, вздовж дороги. А далі, глибше, що робиться? При цьому кошти з бюджету на ці роботи ВЛИВАЮТЬСЯ просто ВЕЛИЧЕЗНІ”, – написав Петро Ландяк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він зазначає, що згідно з проведеними тендерами на утримання доріг області, без їх поточного ремонту, на 2020 рік виділено приблизно 200 мільйонів гривень обласних коштів, замовником є Тернопільська обласна державна адміністрація.

“Крім цього, на ці роботи по лінії Служби автомобільних доріг області виділено ще 1 млрд. 600 млн. грн. Разом це становить 1 млрд. 800 млн. грн. Зазначаю – в цю суму кошти на ремонт і будівництво доріг не включено! Тобто коштів на утримання доріг і придорожних смуг маємо надто багато. А який результат?”, – йдеться у дописі.

Також депутат оприлюднив фотографії доріг області, зарослих бур’янами, зазначивши, що всі світлини зроблені на дорозі державного, а не місцевого значення.

“Гляньте на ці фото. Скоро відбійників і дорожніх огороджень за будяками не буде видно. Ну, не коштує косіння трави шириною 0,5-1 м трави таких великих коштів”, – зазначає депутат.

Петро Ландяк повідомив, що звернувся з цього приводу до керівництва області.
“Наша громадська організація «Українська народна варта» звертається окремим листом до голови обласної державної адміністрації з тим, щоб він не лише звернув увагу на цю проблему, а і вплинув та вирішив її. Бо до Європи, про яку ми так палко публічно говоримо, нам дуже-дуже далеко, з таким утримання і прибиранням”, – підсумував Петро Ландяк.