П’ятниця , 29.03.2024

Понад 20 випадків зараження – у Петриківському геріатричному пансіонаті спалах коронавірусу

За дві доби у селі Петриків Тернопільського району виявили понад 20 випадків зараження коронавірусом.

Петриківський обласний геріатричний пансіонат 14 днів перебуватиме на ізоляції. Таке рішення прийняли під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами голови Тернопільської ОДА Володимира Труша, разом з підопічними у пансіонаті перебуватимуть і 25 працівників. Усі вони пройдуть ПЛР-тестування.

«Стан більшості хворих задовільний. Один підопічний у важкому стані, проте його стан не пов’язаний з захворюванням на коронавірус. Пацієнта переведено на стаціонарне лікування, – наголосив Володимир Труш. – Інше рішення комісії стосувалося відкриття обласної університетської лікарні для надання допомоги хворим на COVID-19».

Очільник області акцентував, що таке рішення прийнято у зв’язку з нестабільною ситуацією із поширенням в області COVID-19 та збільшенням випадків госпіталізації хворих у важких станах.

Начальник департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський поінформував, що геріатричний пансіонат забезпечений продуктами харчування й лікарськими препаратами у достатній кількості.

«Розмежовано хворих і здоровий підопічних пансіонату. Також забезпечуємо персонал усіма необхідними засобами індивідуального захисту. Окрім цього прийнято рішення про додаткове забезпечення захисними костюмами й масками», – зазначив Вадим Боярський.

Водночас, аби запобігти розповсюдженню інфекції, з понеділка, 10 серпня, співробітники Тернопільського відділення поліції виставили карантинний пост на в’їзді в пансіонат.

За даними прес-служби Тернопільської ОДА, станом на 11 серпня у Тернопільській області 142 особи перебувають на стаціонарному лікуванні, з них 31 – у важкому стані. Також зареєстровано 173 особи з підозрою на COVID-19, з яких 3 – у важкому стані.

Нагадаємо, за минулу добу у селі Петриків, де розташований геріатричний пансіонат, виявлено 17 випадків зараження коронавірусом, за позаминулу – іще 6.