Вівторок , 19.03.2024

Тернополян закликають відзначити День міста онлайн та через телетрансляції

Міський голова Тернополя Сергій Надал пропонує наслідувати добрий приклад Прощі до Зарваниці, яка проводилась онлайн

Важливо! Міський голова Тернополя Сергій Надал пропонує тернополян відзначити свято День міста онлайн у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації.

Пряма мова: “Прошу і пропоную усіх тернополян максимально по можливості приєднатись до святкових заходів онлайн та через трансляції на місцевих телеканалах. Більшість з розважальних шоу будуть наші тернопільські телеканали. Будуть прямі трансляції в інтернеті. Ви зможете побачити в онлайн режим всі концерти, онлайн відвідати виставки.

Нещодавно за таким принципом відбулась святу Прощу до Зарваниці. Відбувалася онлайн трансляція, хто вважав за потрібне вирушив у прощу, більшість слідкували за прощею в онлайн режимі і молилися дома. Тоді вдалося уникнути різкого спалаху захворюваності на коронавірус. Ми можемо наслідувати цей приклад.

Також прошу пам’ятати про правила безпеки. Це дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків, а також обов’язкове носіння масок у приміщеннях. Сьогодні зростає кількість підтверджених випадків хворих на COVID 19 і від нашої розумної поведінки залежить подальша ситуація у місті, зокрема нормальна робота економіки, громадського транспорту, початок навчального року”, – зазначив Сергій Надал звертаючись до тернополян.

Головне. Міський голова звернув увагу на соціальну та християнську відповідальність тернополян перед “групами ризику”.

“Всі ми втомились від обмежеть, у значній мірі перебільшених. Але у ці дні прошу подбати про тих, хто найменш захищений. Це люди похилого віку, люди з хронічними хворобами. Це онкохворі, хворі на цукровий діабет тощо. Для них хвороба справді небезпечна і вони можуть втратити здоров’я та життя, випадково заразившись від носія.

Пам’ятайте, вдягаючи маску у громадському місці — ви у першу чергу поважаєте оточуючих, бережете рідних старшого віку, даєте шанс на життя людям з важкими та хронічними хворобами. Ви робите добру справу, як відповідальний громадянин та добрий християнин. Ми всі відповідальні перед тими, хто потрапляє в групу ризику”, – зазначив Сергій Надал.

Сергій Надал підкреслив, що місто робить і робитиме все можливе для того, щоб зберігати нормальне життя у Тернополі, але просить і мешканців розумного та відповідального ставлення.

Нагадаємо. У Тернополі для запобігання захворюваності діє система моніторингу за поширенням коронавірусу. Зокрема у щоденному штаб з протидії епідемії повідомляє про ситуацію із захворюваністю. Діє чіткий алгоритм виявлення контактних осіб для швидкої локалізації поширення інфекції.

Подібна система працює у Канаді, Південній Кореї, Японії, що дозволяє контролювати поширення хвороби. В Україні протягом кількох тижнів зростала кількість нових виявлених випадків захворювання на  COVID 19. Однією з головних причин лікарі називають масові заходи, в яких беруть участь українці, а також недотримання елементарних заходів безпеки.

 

One comment

  1. Скасувати карантин