Вівторок , 19.03.2024

У Польщі запустили виробництво ліків від коронавірусу

Поляки — перші в світі розпочали виробництво препарату проти COVID-19.

Ліки розпочали виготовляти у Любліні. Прилади були включені вчора, 18 серпня, о 8 годині ранку, — розповів сенатор і лікар Гжегож Челей.

Компанія “Biomed Lublin” випускає препарат з антитілами реконвалесцентів, що містяться в плазмі крові. Більшість крові надходить від шахтарів з “Jastrzębska Spółka Węglowa”, інформує inpoland.

Завод з виробництва сироваток та вакцин оголосив про перехід до наступної фази проекту, метою якої є отримання імуноглобуліну людини із плазми, отриманої від донорів після вірусної інфекції SARS-CoV-2. Нещодавно було розпочато виробництво відповідного препарату, який може діяти як ліки від коронавірусу в майбутньому.

— З 150 літрів крові, які ми отримали для виробництва препарату, понад 100 надходять від шахтарів. Завдяки цьому ми зібрали потрібну кількість плазми, — пояснив Гжегож Челей. Він закликав ЄС створити плазмові банки в окремих країнах-членах.

Препарат від “Biomed Lublin” повинен випускатися у формі ампули і вводитись внутрішньом’язово у вигляді ін’єкцій у лікарні.

Виробництво закінчиться через шість тижнів, саме тоді перша партія препарату (3 000 ампул) буде передана Інституту гематології та трансфузійної медицини та Незалежної громадської клінічної лікарні №1 у Любліні для тестування. Вони триватимуть близько чотирьох місяців, після чого препарат можна подати на реєстрацію, а потім — почати продавати.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині: за минулу добу виявлено 99 нових випадків COVID-19