П’ятниця , 29.03.2024

На Бучаччині у ставку масово загинула риба (ФОТО, ВІДЕО)

На ставку між с. Соколів та смт. Золотий Потік Золотопотіцької селищної ради минулих вихідних масово загинула риба.

Після надходження інформації інспекторами Державної екологічної інспекції у Тернопільській області (далі – Інспекція)  21 вересня виїжджали на місце надзвичайної події. Там працівники підтвердили масову загибель риби.

Також провели підрахунок кількості загиблих цінних видів риб, а саме: карась сріблястий – 6859 шт., плітка – 403 шт., короп (сазан) – 4 шт. Розраховується розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

У цей же день, відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції були відібрані проби води для лабораторного аналізу. Попередні результати перевірки проб води (станом на 21 вересня) вже свідчать про критично малу кількість розчиненого кисню у воді.

Для встановлення причин масової загибелі водних біоресурсів на місці події працювала слідчо-оперативна група Бучацького ВП ГУНП у Тернопільській області, яка і встановить винних осіб.

На опублікованому відео у соцмережі видно, що риба плаває на поверхні води біля берега, а на піску лежать тушки. У воді плаває сміття.