Вівторок , 23.04.2024

Зникли гроші з банки: на Чортківщині у пенсіонерки викрали 4000 доларів

Усі заощадження втратила 74-річна пенсіонерка з села Залісся на Чортківщині. Невідомий злодій викрав 4 тисячі доларів.

Пенсійні заощадження жінка впродовж років міняла на долари та складала у скляну банку, а її ховала на горищі. Та не вберегла і там від пильного ока крадія. Потерпіла деякий час не навідувалася до сховку тому достеменно не знає, коли банка зникла.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Поліцейські застерігають: зберігання коштів в власних домівках передбачає горезвісні скляні банки, кишенні верхнього одягу у шафах, в пакетах в морозильній камері чи в мішках з крупами та в інших, не менш оригінальних місцях. Зазвичай все це робиться для того, щоб зловмисники не знайшли дорогоцінних накопичень. Проте, на практиці саме в таких місцях лиходії шукають насамперед.

Якщо ви вирішили зберігати свої заощадження вдома, варто придбати сучасний міцний сейф з різними ступенями захисту, який буде вбудований у стіну, або все ж обдумати варіант з банківським депозитом.

Не забувайте і про найпростіші правила: покидаючи домівку, не залишайте ключі від помешкань в легкодоступних місцях ( під килимком, на підвіконні, під вазонами). Надійно замикайте двері, навіть якщо пораєтеся по господарсву на подвір’ї.

Та найголовніше – не довіряйте незнайомцям! Остерігайтесь чужинців, що стукають у двері під приводом продати чи купити товар, не приставайте на пропозиції зняти закляття, а особливо на готівці чи золоті! Спроваджуйте якнайшвидше таких непроханих гостей подалі від помешкання та одразу повідомляйте про їх перебування у вашому населеному пункті правоохоронцям. Проявляйте пильність та будьте розсудливими!