Вівторок , 19.03.2024

Школи не закривають, маршрутки не зупиняють: як житиме Тернопіль у “червоній” зоні (ВІДЕО)

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 4 вересня, під час засідання міського оперативного штабу з протидії поширення коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, Тернопіль з понеділка перебуватиме у “червоній” карантинній зоні. А це мало б значити, що у місті не працюватимуть навчальні шкільні та дошкільні заклади, припинить роботу увесь громадський транспорт, та більшість об’єктів господарювання.

Саме ці питання обговорювали сьогодні під час засідання. Однак, міський голова Сергій Надал закликав не припиняти “життя” міста. Тож згідно із рішенням штабу, з понеділка все працюватиме у звичному режимі. За винятком громадського транспорту. Містом їздитимуть так звані спецрейси, котрі перевозитимуть тернополян за наявності довідки чи іншого документа з місяця роботи.

“Рішення сесії не оскаржене, тому ми керуємося саме ним, – відзначив Сергій Надал.– З понеділка у нас має працювати громадський транспорт. Якщо хочуть бачити спецтранспорт, то немає проблем, маршрути будуть курсувати у режимі спецтранспорту, але будуть їздити по місту. Ми зберігаємо усю мережі транспорту, усі транспортні засоби будуть їздити з табличками – “Спецрейс”. Також ми не закриваємо школи і садочки, вони і надалі будуть працювати у штатному режимі. Ми нікого не заставляємо йти до школи, але директори і вчителі мають забезпечити повноцінну роботу освітніх закладів. Я хочу подивитися як правоохоронці будуть штрафувати дітей, які йдуть до школи”, пишуть Тернополяни .

One comment

  1. Скасувати карантин