Вівторок , 19.03.2024

8 чудес Європи: тернополяни організували благодійний проект, аби купити для безпритульних ресторан на колесах

Волонтерський арт-проект “8 чудес Європи” презентували у Тернополі у четвер, 10 вересня.

Картини тернополянки Оксани Бандак відправлять у 8 відомих міст Європи. Родзинка проекту у тому, що та частина міста, яку намалювала тернопільська художниця, буде стояти на тому ж місці, як маленька копія реальності.

Наприклад, картина “Рим” поїде на площу Рима. Таким чином іноземці зможуть побачити, як відчувають їхню архітектуру наші митці.

Експозиція складатиметься із восьми робіт. На них зображені Рим, Амстердам, Лондон, Лісабон, Барселона та інші європейські міста.

Художниця волонтерського арт-проекту Оксана Бандак уже намалювала 4 картини, іще 4 планує завершити у перших числах жовтня.

Головною роботою цієї серії, за словами авторки, буде столиця Німеччини – Берлін та їхні “молекулярні люди”. Нагадаємо, “Молекулярна людина” – це 45-тонний монументальний витвір мистецтва, який знаходиться у німецькій столиці.

Іще одна цікавинка проекту – художниця Оксана Бандак ніколи не була у жодних із цих міст, які будуть представлені у серії. Втім, Оксана охоче погодилася долучитися до цього проекту, оскільки уже не вперше бере участь у благодійних акціях.

У підготовці до роботи вона надихалася зображеннями та відеоматеріалами із інтернету. Оксана мріє з часом відвідати усі ці міста, а особливо прагне побувати у Франції.

Співорганізатор волонтерського арт-проекту “8 чудес Європи” Сергій Кічула повідомив, що усі 8 картин повернуть назад у Тернопіль. Потім тут у “файному місті” ці картини продадуть на благодійному аукціоні.

За виручені кошти організатори планують придбати ресторан на колесах – у ньому в холодну пору готуватимуть благодійні обіди для людей, які перебувають у складній життєвій ситуацій, в тому числі й для безпритульних.