Вівторок , 19.03.2024

Леоніда Бицюру висунуто кандидатом на посаду мера Тернополя

19 вересня 2020 року обласна конференція ВО «Батьківщина» сформувала списки кандидатів на місцеві вибори.

25 жовтня Об’єднання  представлять чимало знаних та авторитетних особистостей Тернопільщини з великим професійним досвідом й успішними напрацюваннями.

Обласний список очолив багаторічний очільник обласної організації ВО «Батьківщина», перший заступник Тернопільської обласної ради Василь Деревляний.

Також одноголосно делегати конференції підтримали представлений список кандидатів до Тернопільської міської ради, який очолив знаний підприємець, меценат, співзасновник суспільної ініціативи «Батьківська платформа» Микола Сліпченко.

Кандидатом на посаду голови обласного центру обрано досвідченого управлінця, ініціатора сотень проектів розвитку Тернополя Леоніда Бицюру.

Як ніхто інший, Леонід Бицюра знає як ефективно керувати містом в складних умовах, і вже не перший рік навчає цьому в «Школі мерів». Пройшов усі кар’єрні щаблі: від економіста, юриста, рядового службовця до заступника голови облдержадміністрації.

Пройшов стажування з муніципального управління в США, Бельгії, Німеччині, Польщі, Словаччині, Грузії, Угорщині, Азербайджані, де переймав досвід з екології, економіки, державного та місцевого самоврядування, досвід впровадження медичних, освітніх реформ, децентралізації, створення геоінформаційних систем і технологій в управлінні містами й регіонами.

І не просто вивчав. Чимало успішних практик за його ініціативи реалізовано в Тернополі. Зокрема, проєкти «Відкрите місто», «Громада і влада», «Безпечне місто», «Єднання поколінь», «Екологічна стратегія», «Міжуніверситетська науково-дослідна лабораторія розвитку міста», «Здоров’я тернополян», «Розвиток водосховища «Тернопільський став», котрі розвивають активну взаємодію з громадою та прозорість, відкритість місцевого самоврядування.

Ефективне управління містом потребує постійного розвитку та здобуття нових навиків і знань. Тому, незважаючи на здобуті чотири освіти (економічну, юридичну, екологічну та державної служби), продовжує навчатися. Попереду – захист кандидатської дисертації з проблем енергоефективності. Адже, Тернопіль потребує найкращого очільника.

У його професійній біографії чимало здобутків, на яких ґрунтується високий рівень довіри тернополян до нього як управлінця. Має власне бачення розвитку рідного міста.

За його ініціативи та участі реалізовано сотні  проєктів у Тернополі та області. Це і будівництво та реконструкція очисних споруд, паливних, соціальних об’єктів, автомобільних доріг на Тернопіллі. Займався питаннями житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури, транспортної логістики, міжнародної взаємодії, територіальної модернізації нашого краю.

В Тернополі впроваджував проекти в галузі медицини, освіти, соціальної підтримки, екології, захисту дітей та національного розвитку і виховання. Ініціював спорудження аераційних фонтанів, у 2015 році започаткував будівництво «Водної арени», долучився до створення першої в Україні міської об’єднаної громади.

Спільними пріоритетами в Тернополі стануть: зрозумілий усім напрямок розвитку міста, турбота про здоров’я його мешканців, високооплачувані робочі місця і справедливе урядування, зручне та екологічне середовище проживання, праці, побуту й дозвілля тернополян.

ВО «Батьківщина» формує в Тернополі відкриту, високоморальну команду фахівців, кожен із яких володіє технологіями управління та має достатній досвід і навики, здатний формувати завдання розвитку громади, розуміє проблематику і ризики, залучає до розв’язання проблем різні групи та середовища мешканців.