Четвер , 28.03.2024

Як доглядати за кріслом мішком?

Якщо ви плануєте або вже придбали крісло мішок, відомий і під іншою назвою бінбег (bean bag), то вам важливо знати про те, як за ним правильно доглядати.

Особливого ​​догляду вимагає матеріал зовнішнього чохла, адже забруднюватися буде саме він, а значить вам може знадобитися його поверхнева або глибока очистка.

Кращими матеріалами для зовнішнього чохла крісла мішка вважаються:

  • штучна шкіра (екошкіра);
  • тканина оксфорд;
  • флок;
  • велюр;
  • якісна штучна замша.

Давайте окремо розглянемо, як доглядати за бінбегом, який має зовнішній чохол з цих матеріалів.

Як доглядати за кріслом з тканини оксфорд?

Оксфорд – це хороший вид тканини для бінбега, особливо якщо ви плануєте розташовувати їх на вулиці або в громадських місцях. Для домашнього використання таку тканину краще не використовувати, тому що вона здається по тактильним відчуттям кілька грубуватою.

Щоб її поверхнево очистити від невеликого забруднення, досить використовувати пилосос без насадки або злегка змочену губку. Можна локально використовувати миючі засоби без відбілювача.

При істотному забрудненні чохол з тканини оксфорд слід зняти і випрати в теплій воді. Для цього підійдуть звичайні миючі засоби, також є можливість провести прання в пральній машинці на режимі без віджиму.

Як доглядати за кріслом зі штучної шкіри?

Штучна шкіра або екошкіра це одні з кращих матеріалів для зовнішнього чохла крісла мішка. Вони мають міцність, приємні на дотик і стійки до невеликих забруднень. Якщо ж невелике забруднення виникло, то його можна прибрати змоченою губкою. Змочити губку можна в мильному розчині невеликій концентрації.

Прати штучну шкіру не можна, також не можна використовувати для цього машинку. Якщо матеріал вимагає глибокого очищення, то його слід здати в хімчистку, або ж використовувати спеціальні засоби для екошкіри або штучної шкіри, а також скористатися правильною технологією їх застосування.

Як доглядати за кріслом мішком з флоку і велюру?

Одними із самих практичних матеріалів для оббивки м’яких меблів і крісел мішків є велюр і флок. Вони не мазкі, і невелике забруднення цілком можна прибрати щіткою, пилососом без насадки, а також губкою, змоченою в миючому засобі, що не містить відбілювача або аміаку.

Якщо ви зіткнулися з необхідністю глибокого очищення велюру або флоку, то їх можна випрати за допомогою ручного прання, або ж віддати в хімчистку. Бажано уникати машинного прання з віджиманням.

Як доглядати за кріслом мішком зі штучної замші?

Штучна замша також дуже вдалий матеріал для зовнішнього чохла у крісла мішка. Він має хороші показники міцності, приємний на дотик, добре виглядає і довго не втрачає свого зовнішнього вигляду. При цьому досить стійкий до забруднення.

Якщо у штучної замші виникає невелике забруднення, то його можна відтерти звичайною губкою, змоченою в мильному розчині слабкої концентрації. При більш глибокому забрудненні, цей матеріал не слід прати. Він, як і штучна шкіра, не переносить прання. У такій ситуації чохол слід здати в хімчистку.

І остання порада, якщо ваш бінбег почав втрачати форму, це означає, що внутрішній наповнювач почав усаджуватись. У цій ситуації слід доповнити його до рівня, коли меблі знову придбають свій колишній обсяг і зовнішній вигляд.

One comment

  1. Цікаво