Вівторок , 19.03.2024

Родинний рекет: у підприємця з Тернополя вимагали 75000 доларів

Слідчі Тернопільщини скерували до суду справу зловмисників, котрі вимагали 75 тисяч американських доларів у підприємця.

На лаві підсудних опинилися двоє жителів Тернопільщини та уродженець Грузії. Усім трьом оголошено підозру за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України.

Про це сьогодні, 29 жовтня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У ході досудового розслідування було встановлено: один з вимагачів – родич потерпілого. У чоловіків був спільний бізнес, але за деякий час вони припинили співпрацю. Проте справа  напарника розвивалася і приносила доходи, і це не давало спокою 61-річному тернополянину. Зловмисник вирішив, що колишній партнер зобов’язаний з ним поділитися, навіть придумав історію про неповернений борг.

У спільники лиходій взяв двох своїх знайомих – 56-річного жителя Тернопільського району та 41-річного уродженця Грузії. Злочинне тріо не давало спокою підприємцю: телефонували, призначали зустрічі, погрожували розправою та пошкодженням майна. Врешті потерпілий не витримав і звернувся до правоохоронців.

Спецоперацію із затримання зловмисників провели поліцейські спільно із співробітниками управління служби безпеки Тернопільщини. Вимагачів, котрим потерпілий передав частину коштів, затримали в одному з барів у Тернополі.

За вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.189 КК України –  вимога передачі чужого майна, за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень та пошкодження майна підсудним, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також:
Поблизу Тернополя зі стоянки готелю викрали мікроавтобус