Неділя , 05.05.2024

У школах Тернополя 21 жовтня розпочинаються осінні канікули

Тернопільські школярі із завтрашнього дня ідуть на короткочасний відпочинок.

Осінні канікули у школах Тернополя триватимуть неповний тиждень – із 21 жовтня по 26 жовтня включно.

На початку навчального року планувалося, що після кожних п’яти тижнів навчання школярі матимуть тиждень канікул. Так, власне було і минулоріч.

Втім, у зв’язку з місцевими виборами, канікули вирішили перенести, адже у навчальних закладах розташовані дільничні виборчі комісії.

Відтак, школярів відправили на відпочинок у довиборчий період, а також вони відпочиватимуть іще один день після виборів.

Навчальний процес у школах відновлять з вівторка, 27 жовтня.

Як відомо, Тернопіль періодично потрапляє у червону зону карантину, але, незважаючи на це, навчальний процес у місті не призупиняють і на дистанційне навчання дітей також не відправляють.

Щоправда, задля дотримання карантинних вимог щодо дистанціювання учнів, навчання у Тернополі організоване таким чином. Класи поділені на підгрупи чисельністю по 12-18 осіб. Одного дня у школу на навчання іде одна підгрупа, а інша працює вдома самостійно, а наступного дня навпаки – друга підгрупа іде на заняття, а перша працює вдома.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти рекомендувало встановити у школах ранні канікули у період з 15 до 30 жовтня включно.

У більшості навчальних закладів Тернопільщини, за винятком обласного центру та ще кількох райцентрів, діти пішли на канікули з 15 жовтня.

Читайте також:
Міністерство освіти рекомендує встановити у школах ранні канікули – з 15 жовтня