Вівторок , 19.03.2024

У Шумську від коронавірусу померла медсестра районної лікарні

26 жовтня передчасно пішла з життя медична сестра Шумської центральної районної лікарні Галина Рудь.

Про це інформує управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації.

Як зазначають в управлінні, це вже дев’ята смерть медика від ускладнень COVID-19 в області. У жовтні їй виповнилось 57 років.

У Шумській центральній районній лікарні Галина Рудь працювала з березня 1983 року. Тоді її було прийнято на роботу медичною сестрою гінекологічного відділення, у 2019 році її переведено в поліклініку медичною сестрою дерматовенеролога.

“Коронавірусна хвороба протікала швидко. Недуга стала неабияким випробуванням для Галини. Лише тиждень – від звернення до амбулаторії ЗПСМ, госпіталізації в інфекційне відділення, переведення в ВАІТ – і медика, який сумлінно понад 36 років працював заради життя та здоров’я пацієнтів, не стало”. – зазначається у повідомленні.

Колектив управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації та вся медична спільнота висловлює співчуття чоловіку Володимиру, рідним і близьким.

Нагадаємо, станом на 29 жовтня 2020 року в Тернопільській області за результатами досліджень методом ПЛР – у 20109 випадках діагноз лабораторно підтверджений (18713 випадків – дорослі, 1396 випадків – діти), з них 248 летальних (1 випадок житель сусідньої області). Видужало 15106 осіб.

За минулу добу у Тернопільській області виявлено 292 нових випадки зараження вірусом COVID-19, 315 людей одужали, також зафіксовано один летальний випадок.