П’ятниця , 03.05.2024

У Тернополі модернізують 68 дорожніх локацій

У Тернополі вирішили модернізувати інженерно-транспортну інфраструктуру.

Усе для того, аби розвантажити трафік, зменшити аварійність на дорозі. Проєкт представили у п’ятницю, 16 жовтня.

«Карта-схема готувалася на основі завчасно зібраних матеріалів, – розповідають розробники. – Для цього аналізувалися: поради фахівців патрульної поліції, експертів управління житлово-комунального господарства та управління транспорту, а також пропозиції і скарги водії, пішоходів. Долучитися до модернізації можуть всі небайдужі, заповнивши відповідну форму за посиланням».

Загалом, станом на зараз, у Тернополі виділили 68 об’єктів, які потребують модернізації. Серед запропонованих варіантів змін: збільшення смуг руху, встановлення світлофорів, облаштування паркувальних місць та велодоріжок. Проте у планах є кілька радикальних змін. Зокрема, часткова чи повна перебудова вулиць, зміна напрямків руху тощо.

«Наразі ми вже можемо сказати, які локації вибрані для найближчого проведення модернізації, – заявив міський голова Сергій Надал. – Проте необхідно зібрати максимум зауважень та пропозицій місцевих мешканців, проаналізувати ситуації, зрозуміти, як краще розв’язати ту чи іншу проблему… До прикладу, вже зараз є місця, які потребують повної зміни схем руху, подекуди слід облаштувати велодоріжки, встановити додаткові світлофори тощо».

Як зазначалося, проєкти модернізації розроблені для 68 локацій у Тернополі. Увесь перелік місць та запропоновані зміни можна переглянути за посиланням.

Христина СЛОТА