Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі освятили новозбудований греко-католицький храм (ФОТО)

Освячення храму Покладення Ризи Пресвятої Богородиці здійснили у Тернополі у неділю, 18 жовтня.

освячення церкви

Будівництво храму тривало три роки

Чин освячення провів архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Храм збудований на вулиці Текстильній.

Долучилися до молитви священники Тернополя та велика кількість мешканців мікрорайону, які донедавна збиралися на Богослужіння у тимчасовій каплиці, інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ.

Курував будівництвом впродовж 2 років дотепер сотрудник храму св. Івана Богослова о. Роман Загородний. Священник каже, що у цьому мікрорайоні міста не було жодного храму УГКЦ.

«Саме тому справу побудови святині підтримали велика кількість місцевих жителів та меценатів, з якими за короткий час вдалося збудувати храм. Вагому допомогу у справі будівництва надала курія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ».

На архиєрейській Божественній Літургії співслужили митрополиту Василію декан Тернопільський о. Роман Ваврух, ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар, настоятель храму св. Андрія Первозванного о. Петро Порохонько, директор благодійного фонду «Карітас» о. Андрій Марчук, настоятель храму о. Роман Загородний та нещодавно призначений сотрудник о. Андрій Олійников, дотепер парох с. Загір’я, Залозецького деканату.

Митрополит Василій Семенюк здійснив також Чин освячення нового престолу.

Архиєпископ подякував усім фундаторам та жертводавцям, кожного відзначив подячними грамотами та запевнив, що у храмі завжди творитиметься молитва за них.

Отець Роман Загородний додає, що потреб новостворена парафія має чимало, однак виражає радість, що багато вірних приходять щоденно на Святу Літургію. «Вірю, що найближчим часом ми зможемо довершити благоустрій храму задля комфорту наших прихожан».

До слова, Чин освячення хреста на місці будівництва храму Покладення Ризи Пресвятої Богородиці було здійснено 12 листопада 2017 року.

Тоді у молитві з архиєпископом і митрополитом Василієм у сквері поблизу будинку на вул. Текстильна 2 взяли участь близько 700 вірних.