Вівторок , 19.03.2024

Уляна Супрун: «Вдома захворіти більш реально, ніж на виборчій дільниці»

Екс-очільниця МОЗ закликала українців не слухати лякалки та виконати свій громадянський обов’язок

Колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун закликала всіх українців прийти та пролог осувати на місцевих виборах.

Також Супрун спростувала всі міфи окремих горе-політиків, які лякають виборців коронавірусом, особливо старших людей. Ймовірність заразитися коронавірусом на виборчій дільниці менша, ніж в себе вдома.

Уляна Супрун: «Не варто ігнорувати місцеві вибори»

«Незважаючи на СOVID-19, значна частина українців, повинні відвідувати суди чи виходити на акції, які проігнорувати просто неможливо. Крім того, дуже незабаром — 25 жовтня — відбудуться місцеві вибори, і дуже важливо прийти на дільницю і зробити свій вибір. Це дуже важливо. Не ведіться на лякалки.

Кожну виборчу дільницю готують до виборів, роблять прибирання, дезінфікують та забезпечують всіма протиепідеміологічними засобами. Там безпечніше ніж в інших установах та магазинах, які ми щодня відвідуємо», – написала колишня міністерка охорони здоров’я.

Уляна Супрун: «Найчастіше вірус підхоплюють вдома»

«Наука та досвід інших країн показує, що найчастіше вірус підхоплюють не на вулиці чи на виборчій дільниці, а вдома, від інфікованих членів своєї сім’ї. Тобто більшість людей захворіли від близьких, з якими ділили спільний простір тривалий час. 98% заразилися через ігнорування порад мити руки, не торкатися обличчя немитими руками, не збирати цілу сім’ю в одну квартиру», – розповіла Уляна Супрун.