Субота , 20.04.2024

Як правильно використовувати рефконтейнер для зберігання і перевезення вантажів

Незалежно від погодних умов і тривалості перебування товарів в дорозі, контейнери-рефрижератори дозволяють транспортування продуктів, яким необхідний заданий температурний режим.

Стінки ємності термоізольовані, також в конструкції передбачається енергоефективний агрегат, який створює і підтримує необхідне мікросередовище.

Рефрижератори використовуються для перевезення товарів, яким необхідно забезпечити сприятливі температурні умови. Не обов’язково всередині повинна бути мінусова температура.

Основні товарні групи, що перевозяться в рефконтейнерах:

  • м’ясо, риба, продукти переробки тваринного походження;
  • фрукти, ягоди, овочі;
  • садівнича продукція;
  • вироби медичного та біологічного призначення;
  • хімічні речовини та сировина.

Види і особливості рефрижераторних контейнерів

Якщо перевозяться товари глибокої заморозки, їх заморожують в морозильних камерах на підприємствах. Надалі підтримується температура, при якій продукція не розморожується. Різноманітність рефрижераторних контейнерів дозволяє вантажовласникам використовувати саме той вид ємності, в якій будуть створені оптимальні умови для перевезень:

  • 20-футовий рефконтейнер. Невеликий обсяг дозволяє найбільш точно встановити і підтримувати температурні параметри.
  • 40-футовий реф контейнер High Cube.
  • 45-футовий рефрижератор та 45-футовий реф контейнер HC PW

Більший об’єм дозволяе знизити витрати на перевезення великих партій швидкопсувних товарів. Досягається максимально економний режим енерговитрат. За рахунок термоізоляції і герметичності продукція довго знаходиться в заданому температурному середовищі без додаткового охолодження або підігріву. Конструкції полегшені за рахунок відсутності агрегатів примусового охолодження.

Крім температури, в рефрижераторних транспортних ємностях автоматично контролюється обмін свіжого повітря, контроль вологості, рівень CO або кисню. Зазвичай транспортна тара оснащена бічними дверима. Є різновиди з верхнім люком, що зручно для навантаження насипних вантажів продуктової групи або сировини.

Специфіка обслуговування

Перебуваючи в багатоденному шляху, контейнери кілька разів проходять через різко мінливі кліматичні пояси. Рефрижераторна апаратура може працювати як на зниження, так і підвищення температури всередині транспортувальної ємності. Автономний режим роботи електромотора забезпечується генераторною установкою.

Незалежно від автоматики, гарантію збереження вантажу забезпечує професійне обслуговування агрегату контейнера фахівцями, що стежать за роботою обладнання. Особливістю сучасних систем контролю і забезпечення є те, що за допомогою електронних датчиків і засобів передачі інформації забезпечується максимальний контроль роботи механізмів.